Στον τελικό κυπέλλου Θεσσαλίας η Σκακιστική Ένωση

Με μια νέα νίκη η Σκακιστική Ένωση Βόλου προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Θεσσαλίας. Επικράτησε της συμπολίτισσας ομάδας Α.Σ. Βόλου με 3-1. 

Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στην έδρα της αντιπάλου ομάδας και οι σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου πέτυχαν τρεις νίκες και υπέστησαν μια ήττα. Συγκεκριμένα νίκησαν ο Β. Κορώνας με λευκά τον Κ. Τζαμτζή, ο Γ. Χατζηπολίτης με λευκά τον Κ. Γαϊτανά και ο R. Draci με μαύρα τον Ι. Ζγουλέτα. Ο Μ. Αγγελής με μαύρα ηττήθηκε από τον Στ. Λαγάρα.


Παράλληλα η κάτοχος του κυπέλλου ομάδα του Σ.Σ. Λάρισας έφυγε με την πρόκριση από τα Τρίκαλα αφού νίκησε τη ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων με 2,5 -1,5. Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος οκτώ σκακιστικές ομάδες της Θεσσαλίας.


Ο τελικός θα γίνει την προσεχή Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην έδρα του Σ. Σ. Λάρισας. Έτσι η Σ.Ε. Βόλου θα αγωνισθεί για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική εκτός έδρας για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα είναι αμφίρροπη αφού και οι δυο σκακιστικές ομάδες είναι ισοδύναμες.

Η νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί κυπελλούχος Θεσσαλίας και θα αγωνιστεί στη φάση των 16 του 38ου κυπέλλου Ελλάδος σε αγώνα μπαράζ με αντίπαλο την 2η ομάδα της ΕΣΣΘ –Χ εκτός έδρας στις 11 Οκτωβρίου που όμως είναι δυνατό να γίνει διαδικτυακά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.