Στον τελικό του τριπλούν ο 41χρονος Τσιάμης στο Ευρωπαϊκό κλειστού

Tsiamis Dimitrios of Greece in action during in qualification of European Champhionsh Munich 2022 in Olympiastadion , Munich, Baviera, Germany, 15/08/22 (Photo by Andrea Bruno Diodato/DeFodi Images via Getty Images)

Στον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη, προκρίθηκαν ο Καρδιτσιώτης Δημήτρης Τσιάμης και Νίκος Ανδρικόπουλος. Ο πρώτος σημείωσε 16,26 μ. στον προκριματικό του αγωνίσματος και πέρασε με την 7η επίδοση, γράφοντας παράλληλα Ιστορία, καθώς έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής (41 ετών και 52 ημερών) που παίρνει την πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Ο Τσιάμης το 2021 ήταν έβδομος στον τελικό του Τορούν με 16,40μ., ενώ στις άλλες συμμετοχές του στη διοργάνωση το 2011 στο Παρίσι και το 2013 στο Γκέτεμποργκ δεν είχε προκριθεί στον τελικό. Εξαιρετική παρουσία είχε ο Ανδρικόπουλος που με 16,39μ. στο τρίτο και τελευταίο του άλμα, κι ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εκτός 8άδας, έφυγε για τον σημερινό τελικό. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.