Στους «8» του Australian Open ο Τσιτσιπάς-Θρίαμβος σε ματς-θρίλερ 4 ωρών!

Πρόκσιση-θρίλερ πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Μελβούρνη. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση κυρίως στα δύο πρώτα σετ και παραμένοντας δυνατός στο τέλος, κέρδισε με 6-4,6-4, 2-6, 4-6, 6-3 τον Γιανίκ Σίνερ (ο οποίος επέστρεψε από 0-2)  μετά από 4 ώρες(!) στη «Lod Laver Arena» και προκρίθηκε στα προημιτελικά  του Australian Open, χάνοντας για πρώτη φορά σετ-και μάλιστα δύο- σε αυτή τη διαδρομή του!

Εκεί -στους «8»- θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα, ο οποίος μόλις στην 5η του συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό Grand Slam, κέρδισε με 4-6,6-3, 7-6(2), 7-6(3) τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ήταν η πέμπτη νίκη του Τσιτσιπά επί του 21χρονου Σίνερ (νούμερο 16) σε έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις σε βάθος τετραετίας. Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής τον είχε αποκλείσει και την περασμένη σεζόν στα προημιτελικά φτάνοντας μέχρι και την τετράδα του Australian Open.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς άρχισε πολύ δυναμικά με μπρέικ στον αντίπαλό του, ο οποίος απάντησε με μπρέικ για το 4-4. Ωστόσο, ο Έλληνας άσος πέτυχε το δεύτερο μπρέικ στο γκέιμ, πήρε προβάδισμα με 5-4 και τελείωσε το σετ στο σερβίς του με 6-4 έπειτα από 46 λεπτά.

Στο επόμενο σετ ο Τσιτσιπάς και πάλι έκανε νωρίς το μπρέικ στον Σίνερ για το 2-1 αλλά ο Ιταλός είχε άμεση απάντηση ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το… έργο όμως παίχτηκε με τον ίδιο τρόπο καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μπρέικ (με 40-0) στο 5-4 και καθάρισε το σερ στο χέρι του για το 6-4 μετά από 46 λεπτά.

Το τρίτο σετ είχε διαφορετική εικόνα καθώς ο Σίνερ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Πίεσε πολύ τον Τσιτσιπά στο σερβίς του. Κι αφού ο Έλληνας άσος έσωσε τέσσερα μπρέικ πόιντ στο δεύτερο γκέιμ (1-1), δεν μπόρεσε να πετύχει το ίδιο και στο τέταρτο γκέιμ. Ο Ιταλός πέτυχε το μπρέικ για το 3-1 και πήρε το σερβίς του για το 4-1 σβήνοντας ένα μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά που μείωσε σε 4-2. Ο Σίνερ έφτασε στο 5-2 και προσπάθησε για το μπρέικ τρεις φορές στο επόμενο γκέιμ το οποίο όμως κατέληξε στα χέρια του πεισματάρη Τσιτσιπά (5-3) που όμως δεν μπόρεσε να κάνει το επιθυμητό μπρέικ. Ο Σίνερ τελείωσε το σετ με άνεση επικρατώντας 6-3 έπειτα από 56 λεπτά. Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο σετ του Τσιτσιπά στο τουρνουά!

Ο Σίνερ άρχισε με… φόρα κάνοντας μπρέικ στο τρίτο γκέιμ για το 3-1 κι αφού διατήρησε το σερβίς του με ευκολία έφτασε με 6-4 στην κατάκτηση του σετ (2-2) έπειτα από 53 λεπτά.

Ο συναρπαστικός αγώνας κρίθηκε στο πέμπτο και τελευταίο σετ. Εκεί ο Τσιτσιπάς καθάρισε το μυαλό του και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του πιο αγχωμένου Σίνερ βρέθηκε πολύ κοντά στο πρώτο μπρέικ για το 3-1, όμως ο Ιταλός έκανε τρομερό come back από 0-40, πήρε το γκέιμ και ισοφάρισε σε 2-2. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του (3-2) και έφτασε και πάλι σε τριπλό μπρέικ πόιντ (40-0). Τούτη τη φορά δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία και έκανε το καθοριστικό μπρέικ στον Σίνερ για το 4-2, ενώ αμέσως μετά έφτασε στο 5-2. Ο Ιταλός μείωσε σε 5-3 αλλά ο Τσιτσιπάς τελείωσε το σετ και το ματς στο 6-3 εν μέσω αποθέωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.