Στους «8» του Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Στον πρώτο προημιτελικό του στο Γαλλικό Όπεν, προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που συνεχίζει την εξαιρετική του παρουσία στο 3ο και τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, χρειάστηκε να μοχθήσει στο 2ο σετ της αναμέτρησης με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ αλλά τελική έφτασε στην τελική επικράτηση με 6-3, 7-6(9), 6-2 και σφράγισε το ραντεβού με τον Αντρέι Ρούμπλεφ στους “8” καλύτερους του Παρισιού.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος είχε ολοκληρώσει μια σπουδαία νίκη με 6-7(4), 7-5, 6-4, 7-6(3) επί του μαχητικού Μάρτον Φούτσοβιτς και έτσι θα αντιμετωπίσει ξανά τον Τσιτσιπά, λίγες ημέρες μετά τη συγκλονιστική νίκη του στον τελικό του Αμβούργου.

Ο Στέφανος χρειάστηκε να σώσει δύο set point του Ντιμιτρόφ στο συναρπαστικό tie break του 2ου σετ και στην τρίτη του προσπάθεια σφράγισε το σημαντικό προβάδισμα με 2-0 στα σετ.

Στο 3ο σετ, ο 22χρονος πρωταθλητής μας μπήκε πολύ αποφασιστικά στο Philippe Chatrier και παίζοντας με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, ολοκλήρωσε τη νίκη του μετά από 2 ώρες και 28λεπτά αγώνα στο Center Court.

Ο Στέφανος κατάφερε να κρατήσει σχετικά χαμηλά τα αβίαστα λάθη του (30), σε αντίθεση με τον Ντιμιτρόφ που υπέπεσε σε 50 unforced errors ενώ οι winners ήταν ισορροπημένοι 23-21 υπέρ του Έλληνα άσου που σημείωσε 2 breaks σε 11 προσπάθειες.

Πηγή: Tennis24

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.