Στους αγώνες αξιολόγησης μέλη του ΟΕΑ-ΝΑΒ

ο Δημήτρης Ζωγράφος

Κάτω από ισχυρά μέτρα πρόληψης και προστασίας για την διασπορά του covid-19, πραγματοποιήθηκε, στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά Μαραθώνα, ο 2ος αγώνας αξιολόγησης των κατηγοριών Ανδρών/Γυναικών, Ελαφρών Βαρών,  U23, και Εφήβων/Νεανίδων.

Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξήχθη ως κριτήριο για την συμμετοχή των Ελλήνων  αθλητών στις δοκιμασίες χρόνου που θα πραγματοποιήσει η Εθνική Ομάδα προκειμένου να επιλεγούν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας U23, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων καθώς και στην τελική Ολυμπιακή Ρεγκάτα Πρόκρισης της Λουκέρνης.

Ο ΟΕΑ-ΝΑΒ συμμετείχε στις δοκιμασίες αξιολόγησης με μία ομάδα 8 αθλητών/τριών και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Ζωγράφο, Βαρελοπούλου Ειρήνη, Βαρελοπούλου Έλενα, Αραμπατζή Αγγελική, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Καμήτας Άγγελος, Δαλίδου Σοφία και Αδάμ Παναγιώτης, οι οποίοι προπονούνται εντατικά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου σύμφωνα πάντα με τις προβλεπόμενες οδηγίες και διατάξεις της ΓΓΑ που ισχύουν για την ατομική άσκηση λόγω της πανδημίας.

«Στις δοκιμασίες, όλοι οι αθλητές έδειξαν μαχητικότητα και με φανερά βελτιωμένη εμφάνιση ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της Εθνικής Ομάδας ισχυροποιώντας την παρουσία των αθλητών του ΟΕΑ-ΝΑΒ στις εθνικές ομάδες Κωπηλασίας και το έτος 2021» αναφέρει ο βολιώτικος σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση.

Κορυφαίος αναδείχθηκε, ο Δημήτρης Ζωγράφος που πρωταγωνίστησε στα αγωνίσματα της Δικώπου Ανδρών και της Τετρακώπου της κατηγορίας U23 με αποτέλεσμα να προσκληθεί από την Εθνική Ομάδα στο προπονητικό κοινόβιο που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στις εγκαταστάσεις του Σχινιά.

Οι αδελφές Ειρήνη και Έλενα Βαρελοπούλου πρώτευσαν στα σκιφ και στα Διπλά σκιφ  Ελαφρών Βαρών Γυναικών και έδειξαν να ισχυροποιούν τη θέση τους στην Εθνική Ομάδα για την συμμετοχή τους στα καλοκαιρινά Διεθνή Πρωταθλήματα.

Η Ειρήνη Βαρρελοπούλου
Η Έλενα Βαρελοπούλου

Αντίστοιχα στην κατηγορία των Εφήβων οι αθλητές Γιώργος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Αδάμ μεταξύ πολύ δυνατών πληρωμάτων πρωταγωνίστησαν στις δίκωπες και δοκιμάστηκαν ακόμα και στην μεγαλύτερη κατηγορία με  επιτυχία και με την ελπίδα για μελλοντικές διακρίσεις  στα Διεθνή πρωταθλήματα.

Η νεαρή αθλήτρια της κατηγορίας Κορασίδων, Σοφία Δαλίδου, αγωνίστηκε στην μεγαλύτερη κατηγορία στο σκιφ Νεανίδων και κατάφερε να καταλάβει την 2η και την 4η θέση στο μεγάλο τελικό, κατά το διήμερο του αγώνα αξιολόγησης, ενώ η Αγγελική Αραμπατζή, στην κατηγορία  U23 κατάφερε να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις , να τερματίσει στη 3Η θέση στο σκιφ και να προκριθεί στη β’ φάση σε συνδυασμούς πληρωμάτων , και να τεθεί έτσι υπόψη του επιτελείου των Ομοσπονδιακών προπονητών για διεθνείς συμμετοχές.

Ο νεαρός αθλητής Άγγελος Καμήτας, εξαιτίας μικρού τραυματισμού που τον δυσκόλεψε, κατάφερε να πραγματοποιήσει πολύ καλές κούρσες και να καταταγεί 2ος μεταξύ 18 αντιπάλων, στον μικρό τελικό του σκιφ Εφήβων.

Η Διοίκηση του ΟΕΑ-ΝΑΒ. συγχαίρει τον Τεχνικό Υπεύθυνο Σάμιο Συμεών  και την συνεργάτιδα του Σοφία Τάσιου και  τους αθλητές, αθλήτριες  για τις εξαιρετικές επιδόσεις που κατάφεραν, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, που σίγουρα δυσχεραίνει την διαδικασία της απαιτούμενης προετοιμασίας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.