Super League: Oι αριθμοί της 18ης αγωνιστικής

Τα οκτώ τέρματα απέναντι στον Άρη έφτασε ο Γιώργος Μασούρας που πέτυχε το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση της Κυριακής με τους Κίτρινους στο στάδιο Καραϊσκάκης. Ο 29χρονος μέσος πλέον έχει “ αγαπημένη” ομάδα για να σκοράρει τον Άρη, αφού με τέσσερα γκολ στα εντός έδρας μεταξύ τους ματς και άλλα τόσα στην Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη στη σχετική λίστα, με δεύτερο τον Αστέρα Τρίπολης, απέναντι στον οποίο ο Μασούρας έχει 7 γκολ, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα και αυτό είχε να συμβεί σε αγώνα κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος από τις 25 Σεπτεμβρίου 2016, όταν αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Ξάνθη. Τότε προπονητής της ακριτικής ομάδας ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο παιχνίδια είχαν μεσολαβήσει 91 αναμετρήσεις, στις οποίες είχαν σημειωθεί 264 γκολ, τα 202 από τον ΠΑΟΚ και τα 61 από τις φιλοξενούμενες ομάδες.

Την 5η διαδοχική ισοπαλία τους έκαναν η Λαμία και ο Ατρόμητος στις αναμετρήσεις τους στην Φθιώτιδα, αφού είναι το αγαπημένο τους σκορ, με έξι συνολικά στις επτά συνολικά αναμετρήσεις τους στην Super League. Η “ παραφωνία” σε αυτή τη συνέπεια είναι η νίκη της Λαμίας στις 27 Ιανουαρίου 2019 με 2-1.

Ο ΝΠΣ Βόλος σκόραρε λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης με τον Ιωνικό στη Νίκαια και βρήκε γκολ έπειτα από πέντε ματς που είχε μείνει στο μηδέν. Αυτή είναι η χειρότερη επίδοση στην ιστορία του στην Super League και πριν από αυτό το γκολ ήταν πάλι ο Οζέγκοβιτς που είχε βρει δίχτυα δύο φορές στο 2-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 10 Νοεμβρίου 2022.

Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε με 4-1 από την ΑΕΚ και αυτό το αποτέλεσμα ήρθε μετά την επικράτηση του ΟΦΗ στο Αγρίνιο με 4-0. Η προηγούμενη φορά που υπήρξαν δύο διαδοχικές ήττες με ευρύ σκορ για την ομάδα του Παναιτωλικού ήταν το 2018-19, όταν ηττήθηκε με 4-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την επόμενη αγωνιστική με 5-0 από τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο.

Τα 25 γκολ με τα χρώματα της ΑΕΚ έφτασε ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 94 αναμετρήσεις. Τα περισσότερα από τα τέρματα του (22) είναι για την Super League, ενώ έχει ακόμη τρία για το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ δεν έχει βρει δίχτυα στα 6 ευρωπαϊκά παιχνίδια του.

Τα 10 γκολ με την ΑΕΚ έφτασε ο Νόρντιν Άμραμπατ και χρειάστηκε 45 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, αφού μόνο σε αγώνες Super League έχει σκοράρει. Υπάρχουν ακόμη 10 ματς Κυπέλλου Ελλάδος και 2 ευρωπαϊκά, στα οποία δεν έχει πανηγυρίσει κάποιο τέρμα. Ο Άμραμπατ έγινε ο 83ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ΑΕΚ στην A’ Εθνική/Super League που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.