Συγχαρητήρια Ολυμπιακού Βόλου σε Μαρία-Ξένια Ξύδη

Στην διαδικασία τελικής επιλογής και αξιολόγησης του κλιμακίου Κεντρικής Ελλάδος κοριτσιών επιλέχθηκε η αθλήτρια του τμήματος βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου Μαρία-Ξένια Ξύδη, με τη διοίκηση του συλλόγου να εκδίδει συγχαρητήρια ανακοίνωση.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής: «Η Μαρία-Ξένια Ξύδη, φετινό απόκτημα του Ολυμπιακού Βόλου, έχει γεννηθεί το 2006 και αγωνίζεται στην θέση libero. Ξεκίνησε σε ηλικία 5 ετών στην ακαδημία του ΓΣ Αλμυρού, συμμετείχε σε όλα τα αγωνιστικά αναπτυξιακά τμήματα και στο τμήμα γυναικών, αγωνιζόμενη σε όλες τις θέσεις. Το 2016-17 είχε συμμετοχή στην γυναικεία ομάδα του ΓΣ Αλμυρού στην Β εθνική, το 2017-18 αγωνίστηκε στο F4 ΕΣΠΕΚΕΛ παγκορασίδων με τον ΓΣ Αλμυρού, το 2018-19 αγωνίστηκε πάλι στο F4 ΕΣΠΕΚΕΛ κορασίδων που συνδυάστηκε με άνοδο των κορασίδων του ΓΣ Αλμυρού στην Α’ κατηγορία της ΕΣΠΕΚΕΛ. Την ίδια χρονιά συμμετείχε και στη γυναικεία ομάδα του ΓΣ Αλμυρού που ήταν πρωταθλήτρια του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΚΕΛ, φθάνοντας ως την διαδικασία μπαράζ ανόδου για την Β’ εθνική. Την περίοδο 2019-2020 μεταγράφηκε στον ΓΣ ΒΟΛΟΥ και συμμετείχε σε όλα τα αναπτυξιακά Τμήματα (παγκορασίδων, κορασίδων) όπως και στο Γυναικών, που έφθασε μέχρι την διαδικασία των μπαράζ ανόδου για την Β’ εθνική.

Το 2020 ήρθε στο γυναικείο τμήμα του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και η διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί τον ΓΣ Βόλου όπως και τον προπονητή Μαρίνο Κουτσογιάννη, για την πραγματοποίηση της μεταγραφής.

Η Μαρία-Ξένια Ξύδη έχει συμμετοχή σε όλα τα κλιμάκια της ΕΣΠΕΚΕΛ που αφορούν την ηλικία γεννηθέντων το 2006.

Η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 συγχαίρει την αθλήτρια για την επιλογή της στην τελική αξιολόγηση και της εύχεται καλή συνέχεια και επιτυχίες με τα χρώματα του Συλλόγου μας».