Συγκίνηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη στο Αρης-Ολυμπιακός

Τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη τίμησαν την Κυριακή (8/10) στο «Nick Galis Hall», πριν από το τζάμπολ της μεταξύ τους αναμέτρησης, για την πρεμιέρα της Basket League, o Αρης και ο Ολυμπιακός.

Αμφότερες οι ομάδες αγωνίστηκαν με πένθος στις φανέλες τους και πριν από την έναρξη του αγώνα βράβευσαν την κόρη του αείμνηστου κόουτς, Ελένη-Θεοδώρα (φωτό), η οποία μαζί με τη μητέρα της, Γιούλα, βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το ματς. Λουλούδια, επίσης, άφησαν, τόσο οι «κιτρινόμαυροι», όσο και οι «ερυθρόλευκοι», σε καρέκλα που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, πάνω στην οποία ήταν το θρυλικό σακάκι που φορούσε σε παιχνίδια ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Πριν από το τζάμπολ, ακόμη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε νικηφόρα απ’ την έδρα του Άρη. Οι Πειραιώτες πήραν το αποτέλεσμα (72-81), αλλά έφυγαν και με τραυματίες τους Γκος και Σίκμα. Ο Κάνααν ήταν εκείνος που καθόρισε το αποτέλεσμα.

Οι «ερυθρόλευκοι», που παρουσιάστηκαν χωρίς τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Ίγκνας Μπραζντέικις και Μουστάφα Φαλ, κι έχασαν τους Σίκμα και Γκος με τραυματισμό μετά τη δεύτερη περίοδο, έφτασαν ως το +11, αλλά ο Άρης δεν άφηνε το παιχνίδι. Με ώθηση από τον κόσμο του (περίπου 4.000 φίλαθλοι στο Παλέ) και με θέληση για ανατροπή, πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό για την ανατροπή, έχοντας και παράπονα από τη διαιτησία.

Για τους νικητές, που την ερχόμενη Παρασκευή παίζουν με την Μπαρτσελόνα, εκτός του Κάνααν (25.), διακρίθηκαν οι Άλεκ Πίτερς και Νίκολα Μιλουτίνοφ με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ καθοριστικός στο τέλος ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 8 πόντους. Για τον Άρη ο Βασίλης Τολιόπουλος έφτασε τους 16 πόντους και ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς τους 14, με τον Λετέρη Μποχωρίδη να ακολουθεί με 12.

Πάντως, παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, που ισχυρίστηκε ότι οι ρέφερι ανέχτηκαν το σκληρό παιχνίδι του Αρη.

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Καρ 9 (4/12 σουτ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Μπλούμπεργκς 14 (4/6 τρίποντα), Μποχωρίδης 12 (3/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/3 βολές), Ντε Σόουζα 2, Γκάλινατ 6 (1/5 σουτ), Σλαφτσάκης 6, Σανόγκο 2, Τολιόπουλος 16 (5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Κατσίβελης, Χάρελ 5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (2/2 δίποντα, 6/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κάναν 25 (1/1 δίποντα, 7/10 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 7 (2), Πίτερς 15 (4/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μιλουτίνοβ 14 (6/12 δίποντα, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη), Γουίλιαμς-Γκος 1, Λούντζης 1, Λαρεντζάκης 8 (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολή), Σίκμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.