Σύγκρουση «αιωνίων» στον ημιτελικό του Κυπέλλου μπάσκετ

Ο πολυνίκης του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός (18 τίτλοι), υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό των 9 τροπαίων (13/2, 20:00 ΕΡΤ Sports HD), σε έναν αμφίρροπο ημιτελικό.

Έχουν ήδη προηγηθεί δύο «ντέρμπι αιωνίων» στο ΟΑΚΑ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με νικητές τους «πράσινους» (79-70, Α1 και 93-80 στη Euroleague).

Πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε, πάντως, καθώς ο Παναθηναϊκός ανέθεσε στον Ρικ Πιτίνο την τεχνική ηγεσία και πρόσθεσε τους Κιλπάτρικ, Πέιν, ενώ αποχαιρέτισε τον Λάσμε.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Πειραιά απόκτησε τον Αμερικανό γκαρντ Ουέμπερ, ο οποίος θα είναι στη δωδεκάδα κάνοντας το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί πέρυσι από την ΑΕΚ στον ημιτελικό, ενώ ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα από την Ένωση, στο ίδιο γήπεδο που θα διεξαχθεί και ο τελικός του 2019 την Κυριακή (17/2, 17:00 ΕΡΤ Sports HD), στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό Κυπέλλου, η «Σταχτοπούτα» Κύμη φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ των 3ων τίτλων, στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα, στις 17:00.

Κι αν η ομάδα της Εύβοιας διεκδικεί την παρθενική συμμετοχή της στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού, ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια και τον τελευταίο τίτλο του, δηλαδή από το 1999!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.