Συνάντηση με Αυγενάκη για την Ανάβαση Πορταριάς!

Με τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και εκπροσώπους της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου έκανε τον απολογισμό της για τη διοργάνωση της 42ης Ανάβασης Πορταριάς και πλέον ετοιμάζεται για το Ράλι Κένταυρος, χωρίς να έχει κρύψει ποτέ ότι επιδιώκει η πρώτη διοργάνωση να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό καλεντάρι του μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα έγινε και συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη!

Συγκεκριμένα, την πραγματοποίηση της συνάντησης αποκάλυψε ο ίδιος ο υφυπουργός με ανάρτησή του στα social media, έχοντας συζήτηση με τους επικεφαλής της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου αλλά και παρόντος του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, εκ Μαγνησίας, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Όπως έχει σημειώσει εξάλλου και ο πρόεδρος της ΛΑΒ, Γιώργος Μπέτας, στην ειδική έκδοση «Auto» της εφημερίδας «Μαγνησία» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου: «Ο φάκελος έχει συσταθεί από το 2019, και είχε κατατεθεί τότε, αλλά ήρθε ο κορωνοϊός που πήγε λίγο πίσω τα πράγματα. Εμείς, δεν σας κρύβω, θέλουμε ξανά να επαναφέρουμε το θέμα στο προσκήνιο. Για να μπει στο διεθνές καλεντάρι βέβαια η Ανάβαση, θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας «candidate» όπως λέγεται, μία δοκιμαστική διοργάνωση. Μετά θα μπορεί να ενταχθεί στο πανευρωπαϊκό καλεντάρι. Ο δρόμος είναι μακρύς, υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν, όπως ζητήματα ασφαλείας θα πρέπει έπειτα να έρθει από την παγκόσμια ομοσπονδία για να δει την Ανάβαση, να γίνουν κάποιες πρώτες επαφές… Υπάρχει δρόμος ακόμη, δεν είναι απλά τα πράγματα. Δεν είναι κάτι σίγουρο και δεν θα πρέπει να τρέφουμε ελπίδες περισσότερες απ’ όσες πρέπει. Απλά εμείς λέμε ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα και από εκεί και πέρα… γιατί όχι;».

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Με τον καταγόμενο από τη Μαγνησία, καλό φίλο και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, Γιώργο Μπέτα και Θανάση Μόρα.

Συζητήσαμε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του ιστορικού αγώνα, την ανάβαση της Πορταριάς του Πηλίου, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού μας, που υλοποιούμε με συνέπεια από πέρσι, με αιχμή του δόρατος το Ράλι Ακρόπολις και την παγκόσμια απήχησή του. Για να πολλαπλασιάζουμε διαρκώς τα εθνικά οφέλη, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και τη διεθνή εικόνα της χώρας μας. Η οικογένεια του Motorsport μεγαλώνει κάθε μέρα»!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.