Συνέχισαν μέσω θέρους οι δρομείς του ΣΔΥΒ, τρέχοντας σε άλλους έξι αγώνες

Στο Φλάμπουρο Φλώρινας ο Αμβρόσιος Δημητριάδης με 20'34 ήταν νικητής στα 5 χιλιόμετρα του Flampouro Race

Μέσω θέρους οι αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται, μαζί και η ακούραστη προσπάθεια των αθλητών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, οι οποίοι έτρεξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (22-23/6) σε έξι ακόμη διοργανώσεις.

Νίκες σε δύο ορεινούς αγώνες σημείωσαν το Σάββατο οι δρομείς του βολιώτικου σωματείου, που μετρά 30 χρόνια ζωής.

Στη νήσο Ηρακλειά και τον αγώνα «Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά» ο Νίκος Σκούταρης τερμάτισε πρώτος τον trail αγώνα 10 χιλιομέτρων με χρόνο 46.41. Ο αγώνας έγινε για πρώτη φορά. Έτσι κι αυτό το νησί μπήκε στον «δρομικό χάρτη». Στο Φλάμπουρο Φλώρινας ο Αμβρόσιος Δημητριάδης με 20’34 ήταν νικητής στα 5 χιλιόμετρα του Flampouro Race. Η διοργάνωση έγινε για 4η φορά, έχοντας καθιερωθεί και αυτή στο καλεντάρι των καλοκαιρινών αγώνων βουνού.

Οι νησιώτικες εξορμήσεις των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου συνεχίστηκαν και στη Σκύρο. Ο Βασίλης Ζαφειρίου έτρεξε το Σάββατο (22/6) στον παράλληλο αγώνα 10 χιλιομέτρων του Ημιμαραθωνίου Σκύρου και τερμάτισε 30ος με χρόνο 1.01.07. Οι νέες ειδυλλιακές διαδρομές που σχεδιάστηκαν από τη διοργάνωση έδωσαν την ευκαιρία στους δρομείς να γνωρίσουν τη Σκύρο από μέρη που δε θα περίμεναν.

Όσον αφορά τις συμμετοχές της Κυριακής, στα Ιωάννινα έγινε το απόγευμα αυτής της ημέρας το «3ο Syrrako Trail Run «Race to Freedom» (Δρόμος για την Ελευθερία)», ένας ορεινός αγώνας 11.380 μέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά +746 μέτρα. Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης συνδυάζεται με την ημέρα μνήμης για την καταστροφή του Συρράκου και τον βίαιο ξεριζωμό των χιλιάδων κατοίκων του από τις πατρογονικές εστίες κατά την εξέγερση ενάντια στον Τουρκικό ζυγό στις αρχές του Ιουλίου 1821. Ο αγώνας γίνεται στα μονοπάτια της χαράδρας του Χρούσια, μεταξύ των δύο ιστορικών κοινοτήτων Συρράκου και Καλαρρυτών και διέρχεται το δάσος της «Πάντζας», εκεί ακριβώς που οι πρόγονοί μας αγωνίσθηκαν, πολέμησαν και στη συνέχεια προφυλάχθηκαν και έσωσαν τελικά το γένος μας, το καλοκαίρι του 1821. Δύο δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, ο Γιώργος Αλμπανούδης και ο Χαράλαμπος Γιώτας, εκπροσώπησαν τον σύλλογο στον αγώνα παίρνοντας τις θέσεις 78 και 83 με χρόνους αντίστοιχα 1.53.31 και 1.58.43.

Το 5o Yedi Kule Conquest έγινε το απόγευμα της 23ης Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας είναι απόστασης 5.600 μέτρων και έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης οκτώ μνημείων της πόλης: Φρούριο του Επταπυργίου, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, τα Βυζαντινά Λουτρά, Άγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Φρούριο του Επταπυργίου. 256 δρομείς έτρεξαν στον αγώνα και τη 13η θέση κατέλαβε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης (μία μέρα μετά τη νίκη στο Φλάμπουρο) με 28’21, ενώ ήταν πρώτος στην ηλικιακή κατηγορία. Ο Στέργιος Κουσκουρίδας ακολούθησε 25ος με 30’58.

Όπως κάθε χρόνο, ο αθλητισμός έχει κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα του Summer Nostos Festival, με κορυφαία διοργάνωση τον βραδινό αγώνα δρόμου «SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον» να λαμβάνει χώρα την Ολυμπιακή Ημέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και το Καλλιμάρμαρο την Κυριακή (23/6) με ώρα έναρξης στις 9.00μμ. 10.000 δρομείς μετείχαν στη δρομική γιορτή που περιλάμβανε διαδρομές 10 και 6 χιλιομέτρων. Ο Βασίλης Ζαφειρίου μια μέρα μετά τη συμμετοχή του στη Σκύρο έτρεξε στα 10 χιλιόμετρα του SNF Run και τερμάτισε σε 55.42. Στα 6 χιλιόμετρα έτρεξαν και τερμάτισαν μαζί σε 35.01 ο Θύμιος Αγγουράς και η Ελπίδα Φαραζί.

Η συνέχεια

Η μέρα για τον διασημότερο ορεινό διεθνή αγώνα της χώρας μας φτάνει και το Σάββατο (29/6) ο Απόστολος Μπαρμπούλης θα τρέξει στον 16ο Olympus Marathon απόστασης 44 χιλιομέτρων.

Την Κυριακή (30/6) θα γίνει «Η κόψη των Αετών», παράλληλος αγώνας της διοργάνωσης (14χλμ), και οι Χρήστος Γεωργουλόπουλος, Γιάννης Καρανάσιος, Σάκης Κράβαρης, Στέφανος Μουρογιάννης και Γιώργος Παπαϊωάννου θα τρέξουν από τον ΣΔΥΒ.

Την ίδια ημέρα στον 52ο Καραϊσκάκειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο στην Καρδίτσα θα τρέξουν ο Αχιλλέας Γιαννούλας, ο Κώστας Μαγαλιός, ο Ζήσης Τσουρέλης, ενώ τις επόμενες μέρες θα γραφτούν στον αγώνα και άλλα μέλη του συλλόγου. Ο ΣΔΥΒ την προσεχή Κυριακή θα τρέξει και στον 5ο Αγώνα Δρόμου Νεάπολης Κοζάνης.

Για την Ελβετία αναχωρεί ο Γιάννης Κλόκας και το ερχόμενο Σάββατο θα συμμετέχει στον αγώνα τριάθλου της χώρας Χterra.

Την εγγραφή σε έναν από τους σημαντικότερους Μαραθωνίους του πλανήτη, αυτόν της Φρανκφούρτης πραγματοποίησαν ο Κώστας Μαγαλιός και ο Νίκος Κρητικός. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 27 Οκτωβρίου.

Λήξη των εγγραφών για τον

Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Ελάχιστος χρόνος μένει για τη λήξη των εγγραφών από τον ΣΔΥ Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν οριστικά και αμετάκλητα την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.