Συνεχίζεται η «Διεκδίκηση Χιονονιφάδας» στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Με επιτυχία ξεκίνησε τη Δευτέρα 4/2 και συνεχίζεται μέχρι και την άλλη εβδομάδα το πρόγραμμα «Διεκδίκηση Χιονονιφάδας» από τον Ε.Ο.Σ Βόλου -Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τη δωρεάν μεταφορά των παιδιών 6-12 ετών των σχολείων της Περιφέρειας στο χιονοδρομικό κέντρο, δωρεάν κάρτα και δίωρο μάθημα. Στο τέλος της δράσης όλα τα παιδιά αξιολογήθηκαν από ειδικευμένους προπονητές και παρέλαβαν το διαβατήριο τους στην χιονοδρομία με 1, 2 ή 3 χιονονιφάδες ανάλογα με το επίπεδό τους.

Η όλη δράση είχε τεράστια επιτυχία και συμμετοχή, καθώς πολλά παιδιά ανέβηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και απόλαυσαν τη μαγεία του χιονιού.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να καθιερωθεί στον επίσημο πρόγραμμα μαθητικών εκδρομών η μετάβαση στο χιονοδρομικό όλων των σχολείων αλλά ειδικά των ομόρων περιοχών, η ενασχόληση με τις δράσεις του βουνού μεγαλύτερης μερίδας ατόμων και η ένταξη της αθλητικής χιονοδρομίας στις επιλογές των νέων.

Παράλληλα με τη χιονονιφάδα, ο ΕΟΣ Βόλου υλοποιεί και πρόγραμμα της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Σ’ αυτό το πρόγραμμα σχολεία επισκέπτονται τον ΕΟΣ Βόλου για γνωριμία με το άθλημα των Δρόμων Αντοχής της Χιονοδρομίας. Ήδη έχουν επισκεφτεί το Χ.Κ. Πηλίου τρία σχολεία και αναμένονται περισσότερα μέχρι τον Μάρτιο.

Τέλος αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν στο Χ.Κ. Πηλίου οι περιφερειακοί αγώνες Νοτίου Ελλάδος Αλπικού σκι στις κατηγορίες παμπαίδων και παγκορασίδων. Διοργανωτής ο ΕΟΣ Βόλου, η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων και το Χ.Κ. Πηλίου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.