Συνέντευξη «Magnesiasports»: Η Αθ. Καρατσιβή θέλει μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό

Ανάμεσα σε Βόλο και Λάρισα η 20χρονη αθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης

Ανάμεσα σε Βόλο και Λάρισα η Αθανασία Καρατσιβή προσπαθεί να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό στην τεχνική κολύμβηση με τις σπουδές και αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα, τότε μπορεί να πει ότι τα καταφέρνει μία χαρά. Ωστόσο η ίδια μάλλον ήθελε κάτι παραπάνω από τις διακρίσεις που πέτυχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κολομβία, όπως φαίνεται από τα όσα είπε στο «Magnesiasports», υποσχόμενη ότι θα παλέψει για μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό.

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ανάμεσα στον τόπο καταγωγής της, τη Λάρισα και σ’ αυτόν όπου σπουδάζει και συγκεκριμένα στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, Μοιραία έπρεπε αν και αθλήτρια του Λαρισαϊκού-Τιτάνες (το δελτίο της παραμένει σ’ αυτόν ακόμη) να βρει μέρος, σύλλογο και προπονητή στον Βόλο και η Νίκη Βόλου της έδωσε αυτήν τη δυνατότητα.

«Ο κ. Γρηγόρης Καλαϊτζογλίδης είναι ένας καταπληκτικός προπονητής και έχει συντελέσει καθοριστικά στο να ανεβάσουμε τις επιδόσεις μας κι εγώ και άλλοι αθλητές» μας αναφέρει μεταξύ άλλων, έχοντας η ίδια σε μικρότερη ηλικία (20 ετών πλέον) ξεκινήσει από την κλασική κολύμβηση, για να επιλέξει την τεχνική μετά από μία εκδήλωση του Λαρισαϊκού-Τιτάνες όπου έμαθε γι’ αυτήν.

Η νεαρή αθλήτρια αναδείχτηκε 4η στον κόσμο στα 800 μ. επιφάνειας και 5η στα 400 μ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με την ίδια πάντως (όπως προαναφέραμε) να φαίνεται ότι ήθελε κάτι παραπάνω. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη, γιατί ήταν η πρώτη χρονιά σ’ αυτήν την κατηγορία (Ανδρών-Γυναικών). Προσωπικός στόχος ήταν ένα μετάλλιο αλλά σίγουρα και αυτές οι επιτυχίες είναι πολύ σημαντικές» θα μας πει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κάνει λόγο γενικότερα για μία σπουδαία, ξεχωριστή εμπειρία στη μακρινή Κολομβία. «Είχαμε μόνο θέμα με το μεγάλο υψόμετρο όλοι οι αθλητές, ειδικά στα μεγάλα μέτρα, ειδικά με την αναπνοή και δυσκόλευε τις προσπάθειές μας. Η διοργάνωση πάντως ήταν πάρα πολύ ωραία» σχολιάζει σχετικά η Καρατσιβή.

Πλέον, στόχος το Πανευρωπαϊκό την επόμενη χρονιά. «Και η κατάκτηση ενός μεταλλίου εκεί» συμπληρώνει η αθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης και η προετοιμασία ήδη αρχίζει!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.