Συντετριμμένος ο Βολικάκης, εγκατέλειψε τον αγώνα και σκέφτεται ν’ αποσυρθεί!

Δεν τα κατάφερε στο Όμνιουμ ο Βολιώτης πρωταθλητής

Η κούρσα των πόντων, με την οποία έπεσε η αυλαία του σύνθετου αγωνίσματος Όμνιουμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν είχε καλό αποτέλεσμα για τον Βολιώτη  Έλληνα πρωταθλητή, Χρήστο Βολικάκη, καθώς δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον 4ο και τελευταίο αγώνα των πόντων. Ο Βολιώτης πρωταθλητής της ποδηλασίας πίστας είχε καταλάβει την 17η θέση στο Σκρατς και τον αγώνα ρυθμού, ενώ είχε βγει 14ος στον αγώνα αποκλεισμού, ενώ μιλώντας στην κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ αποσυρθεί από την ενεργό δράση!

«Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω… Μόνο απογοήτευση. Θέλω να πω ένα συγγνώμη σε όλους αυτούς που με στηρίξανε και σε όλους αυτούς που κάθισαν να με δούνε. Αλλά πραγματικά αυτό είχα να δώσω. Σίγουρα μπήκα αγχωμένος, δεν μου βγήκαν τα πρώτα αγωνίσματα. Αλλά μετά από ένα σημείο ουσιαστικά απλά προσπαθούσα να τερματίσω, κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση.  Πρώτη φορά τρέχω έτσι το συγκεκριμένο αγώνισμα, με τέτοιον τρόπο, με τέσσερα αγωνίσματα σε τρεις ώρες, κάτι το οποίο έτσι όπως έδειξε εγώ δεν μπορούσα να το χειριστώ» τόνισε ο Χρήστος Βολικάκης στις δηλώσεις του, εξηγώντας επίσης ότι: «Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το αγώνισμα ήταν έξι αγωνίσματα σε δύο ημέρες μετά έγιναν τέσσερα σε μία ημέρα, δυο το πρωί και δύο το απόγευμα και τώρα έγιναν τέσσερα σε τρεις ώρες. Κάτι που εμένα δεν με συνέφερε καθόλου. Βέβαια τώρα αυτά είναι απλά για να τα λέω, δεν υπάρχουν δικαιολογίες Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Δεν μπόρεσα να κάνω κάτι άλλο,. Δεν είχα αγωνιστική ένταση, με έναν αγώνα ήρθα εδώ. Οι υπόλοιποι αθλητές είχαν αγώνες στα πόδια τους, φάνηκε αυτό. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ένα συγγνώμη».

Ο Χρήστος Βολικάκης, φανερά σε κακή ψυχολογική κατάσταση, συνέχισε σε όλους τους τόνους ν’ αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εμφάνισή του, σημειώνοντας ότι υπάρχει η σκέψη της αποχώρησης από την ενεργό δράση. «Κάνουμε μία προσπάθεια με τον προπονητή μου, την ομάδα μου και με όλους αυτούς που μας πιστεύουνε, και δεν μπόρεσα να τους κάνω τουλάχιστον σε ένα αγώνισμα από τα τέσσερα να χαρούνε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πραγματικά μόνο απογοήτευση και από εδώ και πέρα σίγουρα θέλω να ηρεμήσω και να σκεφτώ τα επόμενά μου βήματα. Αν θα πρέπει να σταματήσω την ποδηλασία, αν θα πρέπει να συνεχίσω αν θα πρέπει να μείνω στο συγκεκριμένο αγώνισμα ή αν θα πρέπει ν’ αλλάξω. Ειλικρινά είμαι πολύ μπερδεμένος» σημείωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:«Είναι η 4η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η πρώτη φορά στο συγκεκριμένο είδος. Ήμουν χαρούμενος πριν τον αγώνα γιατί κατάφερα να προκριθώ σε ένα άλλο είδος, εντελώς καινούργιο για μένα αλλά ήρθα εδώ να διεκδικήσω κάποια πράγματα. Αλλά δεν μπόρεσα τουλάχιστον να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου. Πραγματικά ήταν η μοναδική φορά που δεν χάρηκα σε καμία στιγμή, σε κανένα αγώνισμα, να πω ότι έτρεξα, τα έδωσα όλα κάτι έκανα. Δεν ξέρω τι να πω ειλικρινά. Πρέπει να ηρεμήσω και να σκεφτώ πολλά πράγματα».

Σε ερώτηση για το αν αποδείχθηκε τελικά λανθασμένη η επιλογή αλλαγής αγωνίσματος σχολίασε ότι δεν βλέπει κάτι τέτοιο, καθώς έχουν καταγραφεί διακρίσεις από την πλευρά του και στο όμνιουμ, ξέροντας τους αντιπάλους του και από προηγούμενους αγώνες. «Αν μπορώ να πω κάτι είναι το μόνο ότι δεν είχαμε αγώνες. Τέτοιου τύπου αγώνα με τόση ένταση έχω προσωπικά να κάνω από το 2019. Ενδιάμεσα στον covid και μετά δεν έκανα αγώνες. Κάποιοι αθλητές από αυτούς τρέχουν αγώνες στον δρόμο και παίρνουν αγωνιστική ένταση. Και η αλλαγή που έγινε την τελευταία στιγμή με τέσσερα αγωνίσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. σίγουρα ευνοεί τους αθλητές που έχουν περισσότερη αντοχή. Τα πλεονεκτήματά μου είναι το σπριντ και η δύναμή μου και όχι τόσο η αντοχή μου. Αλλά και πάλι ακόμη και στα πιο μικρά αγωνίσματα δεν ήμουν καθόλου καλός αλλά πολύ παθητικός. Στο πρώτο αγώνισμα να πω ότι είχα άγχος στα υπόλοιπα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν έκανα τίποτα πραγματικά. Απλά απογοήτευσα όσους με πίστεψαν. Δεν έκανα τίποτα. Πρέπει να ηρεμήσω και να σκεφτώ πολλά. Έχω περάσει πολλά, δύσκολες στιγμές, αλλά έχω μάθει να παλεύω και σήμερα δεν νομίζω ότι πάλεψα. Δεν έχω ξαναδεί τον εαυτό μου να σταματάω τον αγώνα. Από την αρχή προσπαθούσα  να μπω και να τερματίσω. Είχα μία πολύ άσχημη μέρα» σχολίασε στη συνέχεια.

Κάπως έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Βολικάκη στην τέταρτη Ολυμπιάδα της καριέρας του (μετά το Πεκίνο, το Λονδίνο και το Ρίο Ντε Τζανέιρο). Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον αθλητή της Μεγάλης Βρετανίας, Μάθιου Γουόλς με 153 πόντους. Ασημένιος ο Νεοζηλανδός, Κάμπελ Στιούαρτ (129 βαθμούς) με ανατροπή και χάλκινος ο Ιταλός, Ελία Βιβιάνι (123 βαθμούς).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.