Σύσκεψη για την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα!

Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια της διαβούλευσης των τελευταίων εβδομάδων για το ενδεχόμενο της σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, πραγματοποιήθηκε υπό τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με εκπροσώπους της Super League, με επικεφαλής τον πρόεδρο Λεωνίδα Μπουτσικάρη.

Η Διοργανώτρια του πρωταθλήματος κατέθεσε πλήρη φάκελο με εμπεριστατωμένη πρόταση για την επιστροφή ποσοστού επί των φιλάθλων στις εξέδρες. Παρουσίασε αναλυτικές και λεπτομερείς προβλέψεις αυστηρής εφαρμογής υγειονομικών πρωτοκόλλων, για κάθε επιμέρους στάδιο της διαδικασίας: Από την ηλεκτρονική παραγγελία του εισιτηρίου μεσοβδόμαδα μέχρι την ασφαλή προσέλευση, είσοδο, παραμονή και αποχώρηση από το γήπεδα μετά από τη λήξη του αγώνα, καθώς και αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τους κανόνες παρουσίας στα γήπεδα.

Κοινή στόχευση, όπως τόνισαν οι δύο Υφυπουργοί, η επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς καμία έκπτωση στους όρους ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού. Συνθήκη που πληρείται από τη συγκεκριμένη πρόταση της Super League και εξυπηρετείται από τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζουν στη Λίγκα το ευαίσθητο και ζωτικό ζήτημα οι ΠΑΕ.

Άμεσα, λοιπόν, το εν λόγω σχέδιο θα τεθεί υπόψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, από την οποία θα ζητηθεί να αποφανθεί σχετικά.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Η πρόταση της Super League θα είναι οδηγός για μια συζήτηση με τους λοιμωξιολόγους και με την ελπίδα ότι σύντομα θα καταφέρουμε να υπάρξουν οργανωμένα και πειθαρχημένα φίλαθλοι στις κερκίδες. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, εφόσον ενώσουμε δυνάμεις».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε από την πλευρά του: «Η Πολιτική Προστασία  θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της Super League και σε στενή συνεργασία με τον Λευτέρη Αυγενάκη, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς το να διασφαλίσουμε ότι τα ελληνικά γήπεδα θα υποδεχθούν και πάλι κόσμο, με όλες τις προϋποθέσεις πλήρους προστασίας από τον κορωνοϊό»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.