Συζήτησε με αθλητές του Στίβου η Σοφία Σακοράφα

Μετά από αίτημα της Σοφίας Σακοράφα, υποψήφιας για την Προεδρία του ΣΕΓΑΣ, προς την εκπρόσωπο των Αθλητών στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Μαρίας Μπελιμπασάκη, διενεργήθηκε, στις 14/2, διαδικτυακή συνάντηση και συζήτηση με τους Αθλητές του Στίβου, με τη συμμετοχή και του Εθνικού Προπονητή,  Γιάννη Κουτσιώρα. Στη συζήτηση, που εξελίχθηκε σε οικείο και θερμό κλίμα, δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων αλλά και να απαντηθούν ερωτήματα των αθλητών και να παρουσιασθούν οι θέσεις της υποψηφιότητας.

Όπως αναφέρεται: «Στην περίπου δίωρη συζήτηση, όπως είναι φυσικό, κυριάρχησαν τα μεγάλα προβλήματα του Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού. Η απαξίωση του Στίβου από την Πολιτεία, και μάλιστα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ανάγκασε τη Εθνική Ομάδα να απευθύνει επίσημη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία δεν έτυχε καν απάντησης. Κορυφαία θέματα η μη διάθεση εγκαταστάσεων και η ακύρωση κρίσιμων ημερίδων Κλειστού Στίβου. Επίσης, η τεράστια μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΣΕΓΑΣ, αλλά και η καθυστέρηση καταβολής της, με αποτέλεσμα να μένουν επί μήνες απλήρωτοι Αθλητές, προπονητές και σωματεία.

Οι αθλητές εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους όχι μόνο για την κατάσταση που σήμερα υφίστανται, που τους καταδικάζει σε υπολειτουργία και μάλιστα σε Ολυμπιακή χρονιά, αλλά και για το ίδιο το μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού. Τέλος, υπήρξε δέσμευση και από την Σ. Σακοράφα για συνέχεια των επαφών και των ουσιαστικών συζητήσεων, με στόχο την ανατροπή των απαράδεκτων συνθηκών που επιβάλλονται στον Ελληνικό Αθλητισμό και την ανάδειξη της πραγματικής δυναμικής του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.