Τα αιτήματα των ομάδων της Γ’ Εθνικής στην ΕΠΟ

80 ομάδες και ενίσχυση ζητούν οι σύλλογοι
122
Shares

Επιστολή προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με αιτήματα φέρεται ν’ απέστειλε η φερόμενη ως συντονιστική επιτροπή των ομάδων ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής, παρουσιάζοντας τις σκέψεις της όσον αφορά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος αλλά και τα όσα πιστεύει ότι θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να ενισχυθούν οι σύλλογοι.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 12/7/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση νομίμων εκπροσώπων ομάδων της Γ’ Εθνικής στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση παρευρέθηκαν 15 σωματεία της Γ’ Εθνικής ενώ και άλλα 25 σωματεία δήλωσαν ότι τάσσονται με τις αποφάσεις που θα λάβουν τα παριστάμενα σωματεία.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης δημιουργήθηκε μια αρχική 4μελής συντονιστική επιτροπή, η οποία θα διευρυνθεί σε 7μελή στην επόμενη συνάντησή μας, ώστε να εκπροσωπούνται όλοι οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής.

Η συντονιστική επιτροπή ανέλαβε με ομοφωνία όλων των σωματείων:

-Να συντάξει και να καταθέσει στην Eκτελεστική Eπιτροπή της ΕΠΟ τα αιτήματα έτσι όπως αυτά δηλώθηκαν από το σύνολο των ομάδων στην συνάντηση.

-Να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Eκτελεστικής Eπιτροπής της ΕΠΟ Κο Αντωνίου και να του δοθούν τα αιτήματά μας, για να προωθηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ.Να αιτηθούμε ώστε αντιπροσωπεία 2-3 μελών της συντονιστικής επιτροπής να συμμετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση της Eκτελεστικής Eπιτροπής προκειμένου να εκθέσουν δια ζώσης τα θέματα που μας απασχολούν.

-Να αιτηθούμε και να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Κο Αυγενάκη για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων της Γ’ Εθνικής αλλά και για την πορεία του Μητρώου της Γ.Γ.Α.

Ορίστηκε η επόμενη συνάντηση των σωματείων της Γ’ Εθνικής στην Λάρισα την Τρίτη 31 Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενημερωθούν όλα τα σωματεία για τον ακριβή τόπο, τα θέματα της συνάντησης και μέχρι τότε η συντονιστική επιτροπή θα αναλάβει την σύνταξη ενός αρχικού καταστατικού ένωσης των σωματείων της Γ’ Εθνικής, ώστε να αποκτήσουν και τα σωματεία της Γ Εθνικής «φωνή» στα κέντρα των αποφάσεων.

Προτάσεις Γ’ Εθνικής προς ΕΠΟ

-Κατηγορία με 80 ομάδες σε 5 ομίλους των 16 ομάδων. Ανεβαίνει 1 ομάδα από κάθε όμιλο στη Super League 2 και υποβιβάζονται 28 ομάδες – Ανεβαίνουν οι ανάλογες από τα τοπικά πρωταθλήματα – δηλαδή το 50% των ομάδων.

-Να αγωνίζονται σταθερά για 90 λεπτά ένας (1) ή δύο (2) παίκτες κάτω των 20 ετών, ώστε το πρωτάθλημα να διατηρήσει τον χαρακτήρα του αναπτυξιακού πρωταθλήματος. Δεν συνάδει να λέμε να έχουν υποχρεωτικά ομάδες Κ14 και Κ16 και να μην τους χρησιμοποιούμε – τότε ποια η σημασία που τους προετοιμάζουμε. Και ο προπονητής αλλά και ο παράγοντας θα δώσει εμπιστοσύνη στον έμπειρο παίχτη.

-Να μην λογίζονται σαν αλλοδαποί αυτοί που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

-Το παράβολο συμμετοχής πρωταθλήματος να γίνει για τη φετινή περίοδο 250 ευρώ ή να μην υπάρξει καθόλου παράβολο.

-Μετά την ανακοίνωση περί ύπαρξης μόνο δελτίων ορισμένου χρόνου το ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ για δελτίο ενός έτους είναι υπέρογκο και θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Τα Δελτία πρέπει συνολικά να μειωθούν και όχι να αυξηθούν, είτε τα παλιά είτε τα νέα.

-Το πάγιο αίτημα για την μείωση του Εξοδολογίου των Διαιτητών – Παρατηρητών Διαιτησίας – Παρατηρητών Αγώνων, το οποίο δεν έχει ποτέ μπει καν σε διαβούλευση.

-Να παρίσταται εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής όταν συζητούνται θέματα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, ο οποίος να έχει δυνατότητα λόγου χωρίς βέβαια δυνατότητα ψήφου.

-Να σταματήσει η επιβολή ποινής 300,00 ευρώ στις ομάδες που δέχονται 6 κίτρινες κάρτες σε ένα παιχνίδι, το οποίο εφαρμόζουν οι διαιτητές ως εισπρακτικό μέσο υπέρ της ΕΠΟ.

-Να συζητηθεί το ενδεχόμενο κεντρικά η ΕΠΟ να βρει χορηγό για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και το ποσό της χορηγίας να διανεμηθεί στα σωματεία της Γ Εθνικής.

-Να συζητηθεί το ενδεχόμενο κεντρικής προκήρυξης για τις μετακινήσεις της Γ Εθνικής μέσω ΕΠΟ για την εξασφάλιση καλύτερης τιμής για την μείωση των εξόδων μετακίνησης των ομάδων».