Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στην Α’ ΕΠΣΘ (Κυριακή 16-1-2022)

“Θύμα” έκπληξης έπεσε ο Πύρασος κόντρα στον Πρωτεσίλαο, με τους πρωτοπόρους να μην αρχίζουν με τρίποντο στην πρώτη αγωνιστική του νέου έτους, φέρνοντας ισοπαλία 2-2 στο Πτελεό. Από την άλλη με νίκες μπήκαν στο νέο έτος ο Αίαντας, ο Ρήγας και η Αγία Άννα.

Πρωτεσίλαος-Πύρασος 2-2
Την έκπληξη έκανε ο Πρωτεσίλαος κόντρα στον Πύρασο, όπου στο γήπεδο Πτελεού, υποχρέωσε τον πρωτοπόρο σε ισοπαλία 2-2. Ο Γιάννης Αραπίτσας ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος στο 17’ όπου μετά από ασίστ του Βλάχου πέρασε και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και έκανε το 0-1. Ο Κώστας Αλαμάνης στο 35’ έφερε το ματς στα ίσια με απ’ ευθείας όμορφη εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο γάμα του Κεφαλά, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών για το πρώτο ημίχρονο.
Η επανάληψη άρχισε με τον Πύρασο να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οικονόμου, παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Λεϊμονής για μαρκάρισμα πάνω στον Αραπίτσα. Στο 81’ και πάλι ο Αλαμάνης, αλλά αυτή τη φορά με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου, έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Θανάση Μπίλλη. Ο ίδιος θέλησε να κάνει την παρακάτω δήλωση: «Το σκορ ήταν πλασματικό. Αξίζαμε τη νίκη εμείς σήμερα, ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεχθήκαμε δύο «φθηνά» γκολ. Μοιραίος παίκτης για εμάς ο Νικογιάννης, ο οποίος έχασε δύο κλασσικές ευκαιρίες, αλλά τις σπατάλησε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου οι οποίοι τα έδωσαν όλα για την νίκη». Εδώ να αναφέρουμε ότι ο Πρωτεσίλαος αγωνίστηκε με 13 παίκτες, έντεκα στο γήπεδο και δύο στον πάγκο. Από την άλλη, ο Γιάννης Σιαμέτης δεν είχε στην αποστολή τους Παπαδόπουλο, Μιχόπουλο, το βασικό αμυντικό δίδυμο καθώς και τον Καραγιώργο, ενώ κι ο Ζάχος προερχόταν από τραυματισμό.

Διαγόρας-Αίας Σ. 0-4
Για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε ο Αίας, αλλά τελικά κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχει τέσσερα γκολ στην έδρα του Διαγόρα. Ο Αραπίτσας πλάσαρε εύστοχα στο 60’, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Ράπτη, ενώ ο Χειλάς σε άδειο τέρμα μετά από ωραία ενέργεια του Αραπίτσα από αριστερά, έκανε το 0-2 στο 65’. Ο Αραπίτσας στο 69’ δέχθηκε ωραία κάθετη πάσα του Μπιρτσάι και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το 0-3, ενώ στο 81’ ο Χειλάς για δεύτερη φορά χρίστηκε σκόρερ σε τετ-α-τετ αυτή τη φορά, όπου πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 0-4.

ΦΘ Αγχίαλος-Ρήγας Φ. 0-5
Καμία δυσκολία δεν αντιμετώπισε ο Ρήγας στην Αγχίαλο, επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 0-5, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γάρο, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα. Το πρώτο στο 14’ με προβολή που έκανε σε σουτ του Καραγιάννη και το δεύτερο δέκα λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Βαϊόπουλου. Στο 30’ ήταν η σειρά του Δημήτρη Αγροκώστα να χριστεί σκόρερ με πλασέ, μετά από ωραία ομαδική ενέργεια και σέντρα και πάλι του Βαϊόπουλου, ενώ στο 37’ο Σουγκάρης εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι σε μαρκάρισμα πάνω στον Γάρο. Το 0-4 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τους παίκτες του Λάκη Μπακάλη να ρίχνουν τον ρυθμό στην επανάληψη και να διαμορφώνουν το τελικό 0-5 με σουτ του Πάσχου από το όριο της μεγάλης περιοχής, στο 81’. Ο επιθετικός του Ρήγα είχε και δοκάρι σε κεφαλιά στο 65’.

Αγία Άννα-Αγ. Παρασκευή 2-0
Την προπαίδεια του «3» συνεχίζει και εντός του 2022 η Αγία Άννα, επικρατώντας για τον πρώτο αγώνα του νέου έτους με 2-0 της Αγίας Παρασκευής. Σκόρερ του πρώτου τέρματος ήταν ο Ζαρίφης στο 62’ με ωραίο σουτ από πλάγια, στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι γάμα, ενώ ο Κορέτα μετά από τρία λεπτά διαμόρφωσε το τελικό 2-0, όταν η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενους της Αγίας Παρασκευής και έφθασε στον παίκτη της Αγίας Άννας και με πλασέ δεν λάθεψε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.