Τα αποτελέσματα στην πρεμιέρα της Basket League

Στιγμιότυπο από το ματς Χαρίλαος Τρικούπης-Αρης

Με ανατροπή, αφού έχανε με επτά στο ημίχρονο, η ΑΕΚ συνδύασε την εκκίνηση της στο εφετινό πρωτάθλημα της Basket League με διπλό επί του Ιωνικού Νικαίας με 68-81, παίρνοντας τη διαφορά των 13 πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς στο 30′ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 59-59. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Νίκος Ζήσης με 15 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ βρήκε ρυθμό στην επανάληψη, σημειώνοντας σε αυτό το διάστημα και τους 14 πόντους του. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Βασίλης Τολιόπουλος με 19 πόντους.

Μία περίοδος, η τρίτη, στην οποία έκανε επιμέρους σκορ 28-10, ήταν καθοριστική  για το Περιστέρι, προκειμένου να επικρατήσει του Κολοσσού δύσκολα με 84-81 του μαχητικότατου Κολοσσού στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Επέβαλε το… νόμο του από την αρχή στο παιχνίδι ο Ηρακλής και δεν επέτρεψε ποτέ, ουσιαστικά, στον ΠΑΟΚ να πιστέψει  πως θα φύγει από το «σπίτι» του με το θετικό αποτέλεσμα. Ο «Γηραιός» επικράτησε στο Ιβανώφειο του «Δικεφάλου» με 75-57, έχονταςως κορυφαίους τους Βασίλη Καββαδά (13π., 14ριμπ., 2 κοψ.), Μάικλ Μουρ (13π., με 3/4 τρίποντα, 5 ριμπ.) και Σκοτ Σαγκς (13π., 5 ριμπ., 2κλ). Ξεχώρισε για τον ΠΑΟΚ ο Ζερμέιν Λοβ (16π., 4 ασ.).

Με buzzer beater τρίποντο του Ντεμόντε Γκριν, ο Χαρίλαος Τρικούπης υπερασπίστηκε την έδρα του στην πρεμιέρα και μπήκε «με το δεξί» στο νέο πρωτάθλημα. Οι «νεοφώτιστοι» κατέβαλαν με 73-70 την αντίσταση του Άρη στο κλειστό του Αγρινίου, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στα «μεγάλα σαλόνια». Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Γιάννης Αγραβάνης με 15 πόντους, ενώ ο MVP του αγώνα, Ντεμόντε Γκριν, πρόσθεσε 10. Από τον Άρη ξεχώρισε ο Δημήτρης Φλιώνης με 18 πόντους.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής το Σάββατο (24/10):

Ιωνικός-ΑΕΚ 68-81

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 75-57

Περιστέρι-Κολοσσός 84-81

Χαρίλαος Τρικούπης-Αρης 73-70

Λαύριο – Προμηθέας (αναβολή λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού των γηπεδούχων)

Κυριακή 25/10

Παναθηναϊκός – Λάρισα 19:30 EΡΤ SPORTS LIVE

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.