Τα αποτελέσματα του Σαββάτου για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Την πρώτη του νίκη πραγματοποίησε στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΘ ο Παγασητικός, ομάδα του Θοδωρή Ανδρουτσόπουλου

Δέκα αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου για τα πρωταθλήματα της Α’ και της Β’ ΕΠΣΘ – Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της σημερινής αγωνιστικής ημέρας.

Στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, η ομώνυμη ομάδα φιλοξένησε τον Παγασητικό, στο πλαίσιο της τέταρτης στροφής της πρώτης τοπικής κατηγορίας. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Στέλιου Μαλακασιώτη μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 15ο λεπτό, με κεφαλιά – γκολ του Παπακώστα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Παπουτσή από τα αριστερά. Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αν κι ο Παγασητικός προσπάθησε αρκετά να το αλλάξει, με αποκορύφωμα την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περιβολιώτη στο 32’. Δύο λεπτά μετά την μεγάλη ευκαιρία του Παγασητικού να ισοφαρίσει, η Αγία Παρασκευή έφτασε κοντά στο 2-0, με την σέντρα – σουτ του Μαλακασιώτη να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Τελικά, η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 74’, ύστερα από το προσωπικό λάθος του τερματοφύλακα της Αγίας Παρασκευής, Μαλλιαρού, που έδωσε την ευκαιρία στον Μπούρντα να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-1. Αμέσως μετά το τέρμα αυτό, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ολική ανατροπή του σκορ και το κατάφεραν, τελικώς, στο 81, με πλάσε του Μιχαλόπουλου, που υποδέχτηκε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από όμορφη εκτέλεση κόρνερ του Θάνου, γράφοντας το 1-2, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

Επίσης, για την Α΄ ΕΠΣΘ, ο Άρης πήρε πολύτιμο «διπλό» στον Πτελεό, κόντρα στον τοπικό Πρωτεσίλαο, με σκορ 1-2. Ο Σιαμέτης, για τους φιλοξενούμενους, άνοιξε το σκορ στο 30′, γράφοντας το 0-1, σκορ που έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Χασιώτης, από πλευράς Πρωτεσίλαου ισοφάρισε, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, για να απαντήσει εκ νέου η ομάδα των Μελισσατίκων, με όμορφο γκολ του Ίμπρα στο 55′, του οποίου η συμμετοχή στο ματς αποφασίστηκε λίγες ώρες, πριν την έναρξή του. Τέλος, ο Θησέας πήρε την πρώτη του νίκη, κόντρα στον Ηρακλή Βόλου, έστω και άνευ αγώνος, όπως σας ενημέρωσε πρώτο το magnesiasports.

Η Β’ ΕΠΣΘ

Για την Β΄ΕΠΣΘ και τον πρώτο όμιλο ξεχώρισε το «διπλό» της Μακρυνίτσας στην έδρα της Δάφνης (0-2), με δύο τέρματα του Καλογήρου για τους Πηλιορείτες. Το πρώτο ήρθε νωρίς (3′), με όμορφο τεχνικό σουτ του έμπειρου επιθετικού, έξω από την περιοχή και το δεύτερο (23′), με ατομική ενέργεια του ίδιου από τα πλάγια κι αφού πέρασε τρεις αντιπάλους του. Στη συνέχεια, η Μακρυνίτσα είχε περαιτέρω ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά της, αλλά δεν έγινε, με το σκορ να μένει ως έχει, μέχρι το τέλος. Για τον δεύτερο όμιλο, το παιχνίδι ανάμεσα στους Νέους Αθλητές Νίκης και την Δήμητρα Ευξεινούπολης, που διεξήχθη στο Γήπεδο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, έληξε με μεγάλη νικήτρια την φιλοξενούμενη ομάδα (0-1), με όμορφη κεφαλιά του Σκούρα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία αναμέτρηση για “γερά νεύρα”, στις οποίες υπήρξαν αρκετές μεγάλες φάσεις και παράπονα των γηπεδούχων για τη διαιτησία και, συγκεκριμένα, για μία φάση πέναλτι, που σύμφωνα με τους ιθύνοντες των Νέων Αθλητών, κακώς δεν δόθηκε.

Εύκολο απόγευμα είχε ο Άνθιμος Γαζής, που στην έδρα του Τοξότη ευτύχησε να προηγηθεί με προβολή του Τσατσαρώνη στο 37′ και με σωστή διαχείριση, στη συνέχεια, δεν απειλήθηκε και “κλείδωσε” τη νίκη του στο 60′ με τέρμα του Δανιλόπουλου, ύστερα από φοβερή ατομική προσπάθεια του σκόρερ και σουτ που πέρασε από πολλά πόδια αμυντικών κι επιτιθέμενων, καταλήγοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του, για το τελικό 0-2. “Διπλό” και για τον Πηλέα στην έδρα της Αθλητικής Ένωσης 2002. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Χιούσι (7′) και κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμά τους, στο τέλος της αναμέτρησης με τέρμα του Μπραχιμάι (88′). Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 1-2, στις καθυστερήσεις του αγώνα, με την κεφαλιά του Βέργου, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κόρμπα.

Πολύ όμορφο ματς πραγματοποιήθηκε στην Άλλη Μεριά, ανάμεσα στον τοπικό Ιάσωνα και τον Εθνικό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πελεκάνου στο 18′, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Θεοδωρόπουλο, έχοντας ένα ολόκληρο ημίχρονο, στη συνέχεια, να “γυρίσουν” το αποτέλεσμα, όπερ και εγένετο. Συγκεκριμένα, στο 59′ ο Τσίγκας με κεφαλιά έγραψε το 2-1, με τον Σπύρου στο 82΄να σιγουρεύει, με γκολ του, τη νίκη της ομάδας του, με σκορ 3-1. Εκτός έδρας νίκη πέτυχαν και οι Μικροθήβες, στην έδρα της Αγχιάλου, με σκορ 0-1. Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ρεφουγιάτι στο 25′, με όμορφο πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές ευκαιρίες να διευρύνουν τη νίκη τους, που στο τέλος ήρθε, έστω και με αυτό το 0-1, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να αφιερώνουν τη νίκη τους, στους “άτυχους” συμπαίκτες τους, οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, Αναγνώστου και Λανάι.

Τέλος, εμφατική νίκη πέτυχε ο Μαγνησιακός, στην έδρα του, κόντρα στον Αχιλλέα Αχιλλείου (3-0). Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφεραν να πετύχουν μία σημαντική νίκη, με πολλά τέρματα, που θα τους δώσει το έναυσμα για μία πολύ καλύτερη συνέχεια. Σκόρερ για την ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου ήταν οι Προβιάς (26′), με απευθείας εκτέλεση φάουλ, Βασιλείου (49′) και Λέτο (88′).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Α’ ΕΠΣΘ:

Πρωτεσίλαος-Άρης Μ. 1-2

(49′ Χασιώτης Σ. – 30′ Σιαμέτης, 55′ Ίμπρα)

Αγία Παρασκευή-Παγασητικός 1-2

(15′ Παπακώστας – 74′ Μπούρντα, 81′ Μιχαλόπουλος)

Ηρακλής-Θησέας 0-3 α.α.

Β’ ΕΠΣΘ:

Α’ όμιλος:

Δάφνη-Μακρυνίτσα 0-2

(3′, 23′ Καλόγηρος)

Τοξότης – Άνθιμος Γαζής 0-2

(37′ Τσατσαρώνης, 60′ Δανιλόπουλος)

Α.Ε. 2002-Πηλέας 1-2

(93′ Βέργος – 7′ Χιούσι, 88′ Μπραχιμάι)

Ιάσων Α.Μ.-Εθνικός 3-1

(45′ Θεοδωρόπουλος, 59′ Τσίγκας, 82′ Σπύρου – 18′ πεν. Πελεκάνος)

Β’ όμιλος:

Ν.Α. Νίκης-Δήμητρα 0-1

(94′ Σκούρας)

Αγχίαλος- Μικροθήβες 0-1

(25′ Ρεφουγιάτι)

Μαγνησιακός-Αχιλλέας 3-0

(26′ Προβιάς, 49′ Βασιλείου, 88′ Λέτο)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.