Τα χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός, αλλά πήρε νίκη και διαφορά από την Εφές

Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλο ματς απέναντι στην Εφές και πανηγύρισε μια σημαντική νίκη με 83-76 που τον διατηρεί σταθερά στην τετράδα της Euroleague, αν και τα χρειάστηκε, καθώς από τη μέγιστη διαφορά των 22 πόντων στην τελική ευθεία οι Τούρκοι πλησίασαν στους τρεις.

Σημαντικό είναι ότι το «τριφύλλι» πήρε και τη διαφορά από τους Τούρκους (σ.σ. είχαν χάσει με τρεις πόντους στο πρώτο ματς) με ρεσιτάλ του Γκριγκόνις, εξαιρετικό Σλούκα και κομβικό Κώστα Αντετοκούνμπο.

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την έκτη νίκη τους στα τελευταία επτά ματς της Euroleague. Επαιξαν σε γρήγορο τέμπο στο πρώτο ημίχρονο (+22 στο 13′ με το σκορ στο 38-16, +16 στο 20′), αλλά στην επανάληψη «κόλλησαν» επιθετικά και επέτρεψαν στους Τούρκους να επιστρέψουν στην αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι με συνεχόμενα τρίποντα και ειδικά από τον Μπομπουά μείωσαν στους τρεις, με τον Τζέριαν Γκραντ να «καθαρίζει» τον αγώνα με ένα πολύτιμο τρίποντο στο 39′.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατάφερε να ανέβει στο 12-8 της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα έβαλε από κάτω και την Εφές (7-13 ρεκόρ) σε πιθανή ισοβαθμία, καλύπτοντας το -3 του πρώτου αγώνα στην Τουρκία. Επομένως, το «τριφύλλι» πέτυχε ακόμα μία… διπλή νίκη.

Ρεκόρ ο σούπερ Γκριγκόνις

Ο Μάριους Γκριγκόνις έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι, έκανε δύο προσωπικά ρεκόρ (εύστοχα τρίποντα και αξιολόγηση) και οδήγησε επιθετικά τους «πράσινους» με 24 πόντους, 7/9 τρίποντα και 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (σε 35′ στο παρκέ). Όμως, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κώστας Σλούκας (9 πόντοι, 9 ασίστ), που ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στην 3η θέση των πασέρ όλων των εποχών στην Euroleague.

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Σλούκας 9 (2), Γκραντ 6 (2), Ναν 14, Λεσόρ 10, Αντετοκούνμπο 6, Γκριγκόνις 24 (7), Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 14 (2)

Εφές: Λάρκιν 9 (2), Μπομπουά 16 (4), Μπράιαντ 12, Γκαζί, Τόμπσον 8 (1), Πλάις 13 (3), Χόλατζ, Οτούρου 4, Ντάουμ 5 (1), Γουίλις 9 (3).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.