Τα δεδομένα πριν από την πρώτη σέντρα στη φετινή Γ’ Εθνική

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τη φετινή χρονιά

Όλα δείχνουν ότι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής… αρχίζει, μιας και στα γραφεία της ΕΠΟ το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου έγινε η κλήρωση για το πρόγραμμα των πέντε ομίλων της κατηγορίας, επιβεβαιώνοντας και επισήμως τη σύνθεση του καθενός, με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι τοποθετημένος στον 2ο και να αντιμετωπίζει την πρώτη αγωνιστική τους Πόντιους Κοζάνης στην πόλη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Άγγελο Δανιήλ, που δεν σταμάτησε να… ικανοποιεί αιτήματα ομάδων για κλειδάριθμους, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις υπήρχε θέμα με κοινή έδρα αλλά και ζήτημα με ταυτόχρονη διεξαγωγή αγώνων στην ίδια περιφερειακή ενότητα. Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός Βόλου μετά από κλήρωση πήρε τον κλειδάριθμο «13», προκειμένου όσο είναι δυνατόν να μην συμπίπτουν τα εντός έδρας παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» με αυτά της συμπολίτισσας Νίκης Βόλου, με φόντο τη χρήση του δημοτικού σταδίου της Νεάπολης.

Από τη στιγμή που οι όμιλοι έγιναν πέντε, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν προβιβάζονται οι πρώτοι όλων στη Super League 2…

Οπότε, όπως επανέλαβε και ο κ. Δανιήλ στη διαδικασία της κλήρωσης, οι πέντε πρώτοι θα συμμετέχουν σε μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών, καθώς όλοι θα παίξουν με όλους τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Από την άλλη, όσον αφορά τον υποβιβασμό, από τις 71 ομάδες (συμπεριλαμβάνεται και ο Πανδραμαϊκός) οι έξι τελευταίες από τον πρώτο όμιλο θα υποβιβαστούν στις οικείες ΕΠΣ. Από τους άλλους ομίλους (2-5) υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι σύλλογοι από τον καθένα αλλά και ο χειρότερος έκτος από το τέλος συνολικά.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα επτά  ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Ως εκ τούτου θα επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων ποδοσφαιριστών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Τις αγωνιστικές περιόδους 2022-2023 και 2023-2024 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνος πέντε ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και να είναι γεννηθέντες τα έτη 2002 και 2003 αντίστοιχα για τις αγωνιστικές περιόδους 2022 – 2023 και 2023 – 2024. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της ομάδας με τις ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών.  Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2022 – 2023 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1990 και για την περίοδο 2023-2024 οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1991. Η συμμετοχή περισσότερων ποδοσφαιριστών άνω του εν λόγω ηλικιακού ορίου συνιστά αντικανονική συμμετοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.