Τα κλασικά οχήματα στην υπηρεσία της επιστήμης

Έκθεση και πορεία στον Βόλο το Σαββατοκύριακο 24-25/09

Ένα ξεχωριστό γεγονός θα ζήσουν οι φίλοι της κλασσικής αυτοκίνησης στον Βόλο, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, αφού δεκάδες κλασσικά οχήματα συμμετέχουν σε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Distinguished Gentleman’s Drive», τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που γίνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλον τον κόσμο, με ιδιοκτήτες κλασικών και vintage αυτοκινήτων.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της νέας Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων με την ονομασία «Φ.Ι.Ο.-Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» που αποτελεί μετεξέλιξη της ΛΕΚΟΒ σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με το «Δίκτυο Περραιβία» και με τον παγκόσμιο θεσμό Distinguished Gentlemans Drive (Αυστραλία).

Σκοπός της εκδήλωσης αφορά την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στους κινδύνους για τη ζωή, που προέρχονται από την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, καθώς επίσης και σε θέματα ψυχικής υγείας των ανδρών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των κλασσικών οχημάτων θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια, θα προβληθούν σχετικά βίντεο και θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι από εξειδικευμένους επιστήμονες. Σχετική ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον Χειρούργο- Ουρολόγο/ Ανδρολόγο Κωνσταντίνο Ευσταθίου, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και ουρολογικού τμήματος ΆΝΑΣΣΑ.

Οι εκδηλώσεις στον Βόλο θα εξελιχθούν για δύο συνεχόμενες μέρες, το Σάββατο 24 (18:00 -23:00) και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-12:30) στον χώρο του Πανεπιστημίου Βόλου – παραλία, όπου δεκάδες οχήματα ηλικίας πολλών δεκαετιών, θα παραταχθούν μπροστά στο κτίριο «Παπαστράτος», παράλληλα με την επιστημονική ενημέρωση. Εξάλλου την Κυριακή 25/09 θα πραγματοποιηθεί και οχηματοδρομία στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου.

Η συμμετοχή του κοινού στις διήμερες εκδηλώσεις θα είναι εντελώς δωρεάν. Παράλληλα θα συγκεντρωθούν χρήματα, που θα διατεθούν στον παγκόσμιο φορέα DGR για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στο πεδίο αυτό.

Ο Πρόεδρος της Φ.Ι.Ο. Κώστας Καρακατσάνης δήλωσε ότι: «Η νέα Λέσχη Φ.Ι.Ο. προγραμματίζει δράσεις που δίνουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στις διοργανώσεις με κλασσικά οχήματα, αφού αυτά αποτελούν ένα δυνατό εργαλείο προβολής ενός προορισμού, για τον πολιτισμό του, την ιστορία του, τα τοπικά του προϊόντα, τη γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον και τις διαδρομές του, αλλά και μέσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Μέσα από τις πρωτοβουλίες της η Φ.Ι.Ο., μπορεί να συμβάλλει στη διάσωση των κλασικών οχημάτων, που αποτελούν την ιστορία της τεχνολογίας και της εξέλιξης στη μετακίνηση του ανθρώπου, αλλά και να διαμορφώσει με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα».

Για συμμετοχές πληρωμάτων στις εκδηλώσεις 24-25/9/2022 στον Βόλο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Κ. Καρακατσάνη (6944887441).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.