Τα παράπονα Βαζάκα και ο διάλογος με τον Στ. Βεργέτη (video)

Έντονα παράπονα εξέφρασε ο προπονητής του Ασπροπύργου, Γιώργος Βαζάκας, στη συνέντευξη Τύπου, στρέφοντας τα πυρά του κατά του διαιτητή της αναμέτρησης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αν δεν ήταν ο Βεργέτης που τον σέβομαι γιατί είναι παιδί του ποδοσφαίρου θα έλεγα πολλά πράγματα. Ο άνθρωπος αυτός που διαιτήτευσε δεν κάνει για ποδόσφαιρο γιατί το πρώτο γκολ ήταν κανονικό, μπήκε. Δεν δίνει καθαρό πέναλτι σε μας. Από πλευράς κατοχής στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν σαφώς ανώτεροι από τη Νίκη Βόλου. Στο δεύτερο ημίχρονο και ξέρουμε τον αντίπαλο και για 18 λεπτά ελέγχουμε πλήρως το παιχνίδι. Και έχουμε σε πέντε λεπτά την αποβολή του Κάκκο. Μου λέει ότι διαμαρτυρήθηκε. Από εκεί και πέρα άλλαξαν όλα στο παιχνίδι. Πήρε την πρωτοβουλία η Νίκη Βόλου, είχε την αριθμητική υπεροχή, συν του ότι εμείς πλέον μπήκαμε σε μία ταραχή και είχαμε πολλά νεύρα και φυσιολογικά ήρθε το 3-0. Θεωρώ όμως ότι στα 70 λεπτά ο Ασπρόπυργος ήταν κυρίαρχος του αγώνα, άσχετα αν έχανε 1-0. Ό,τι έγινε έγινε μετά την αποβολή. Θεωρώ υπεύθυνο και υπόλογο για το 3-0 καθαρά τον διαιτητή. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι έδειξε ότι ήθελε να το οδηγήσει εκεί. Προς Θεού, δεν έχω τίποτα με τη Νίκη Βόλου. Έκανε το παιχνίδι της, κέρδισε, δίνω τα συγχαρητήρια. Αλλά ο διαιτητής δεν άφησε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ καλό σήμερα. Θα μπορούσα να πω παραπάνω, αν και δεν φοβάμαι μήπως με καλέσει κανένας. Να καλέσουμε τους διαιτητές να πουν… Ένα παιδάκι που δεν ξέρουμε από που ήρθε. Εύχομαι από εδώ και πέρα να αφήσουν τις ομάδες να παίξουν και όποιος αξίζει να προχωρήσει. Θεωρώ ότι και ο Ασπρόπυργος και η Νίκη μπορούν να προχωρήσουν».

Πριν αρχίσει την τοποθέτησή του ο Στάικος Βεργέτης θέλησε να θέσει ερώτημα στον Γιώργο Βαζάκα για να ακολουθήσει ένας διάλογος με ένταση από την πλευρά του προπονητή του Ασπροπύργου:

Σ.Β.: Έχω εγώ μία ερώτηση να σας κάνω. Θεωρείτε ότι ο διαιτητής είναι ανίκανος ή είχε δόλο-σκοπό;
Γ. Β.: Στάικο εσύ είσαι μικρός. Δεν θα κάνεις ερώτηση στον Βαζάκα. Κάνε εσύ το σχόλιό σου. Μην ρωτάς εμένα. Εγώ αν ήταν θα σε ρωτούσα 100 φορές.
Σ.Β.: Με βάση την εμπειρία σας ρωτάω.
Γ. Β.: Δεν θα το ρωτήσεις. Είναι λάθος η τοποθέτηση. Σε συμβουλεύω. Άσε τον προπονητή. Μην παίζεις τον ρόλο αυτών που κάνουν λάθη οι διαιτητές για να μιλάς για τους δημοσιογράφους. Εγώ είπα αυτά που είπα. Άκουσες τι είπα. Είπα ότι ο διαιτητής είναι ανίκανος. Όχι για δόλο. Μην το ξανακάνεις αυτό στον Βαζάκα που έχει 900 συμμετοχές. Μην μου ξανακάνεις τέτοιες ερωτήσεις. Είσαι και ένα μορφωμένο παιδί.
Σ.Β.: Δεν έχει σκοπιμότητα η ερώτηση.
Γ. Β.: Είναι λάθος η τοποθέτηση. Εγώ θα κάνω τον δημοσιογράφο; Έχουμε τον πόνο μας τώρα…

Στη συνέχεια ο προπονητής της Νίκης Βόλου ανέφερε: «Πετύχαμε μία νίκη πάρα πολύ σημαντική για εμάς, γιατί ο στόχος που έχουμε αυτήν την περίοδο είναι να βάλουμε από κάτω μας ομάδες, και έχει μεγάλη ανάγκη η ομάδα να αναρριχηθεί βαθμολογικά. Η νίκη μας βοηθά πολύ σ’ αυτό, είναι ένα τρίποντο βήμα-άλμα στην προσπάθεια που κάνουμε και γι’ αυτό οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μεγάλη αδυναμία να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια μας, προϊόν και της πίεσης του αντιπάλου και της μη ορθολογικής απόφασης των παικτών μας όταν πέρναν την μπάλα και της αδυναμίας των μπροστά παικτών να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Ήταν τόσο έντονο και μεγάλο το πρόβλημα που μας δημιουργούσε ο Ασπρόπυργος πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Νομίζω ότι είχαμε τη μικρότερη κατοχή απ’ όλα τα παιχνίδια που είμαι εγώ προπονητής. Στο ημίχρονο μιλήσαμε στα παιδιά και δώσαμε τις κατευθύνσεις για το τι πρέπει να κάνουμε. Νομίζω ότι το κατάλαβαν και το υλοποίησαν στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάζοντας η ομάδα μία καλύτερη εικόνα. Καλή συνέχεια στον Ασπρόπυργο και ευχαριστούμε τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.