Τα ρεκόρ της Κροατίας στη νίκη επί της Βραζιλίας

Η άσπρη βούλα εξελίσσεται σε σημείο-κλειδί για την Κροατία, καθώς για ακόμη μία φορά η διαδικασία των πέναλτι της χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022 επί της Βραζιλίας.

Οι γίγαντες της Νότιας Αμερικής ήλπιζαν να τελειώσουν επιτέλους την 20ετή αναμονή τους για την κατάκτηση του έκτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά αντιμετώπισαν τη «Χρβάτσκα», η οποία ήταν αποφασισμένη να μην τα παρατήσει, ό,τι κι αν συνέβαινε.

Αν και ο Νεϊμάρ έδωσε στη Βραζιλία το προβάδισμα στην παράταση, η Κροατία, για άλλη μια φορά, αντεπιτέθηκε για να πετύχει την ισοφάριση στο 117′ και να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι.

Και, όπως συνέβη και με την Ιαπωνία, η Κροατία πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο χάρη στον Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, ο οποίος είχε σωστή αντίδραση στην κρίσιμη πρώτη εκτέλεση, κατά τη διαδικασία των πέναλτι.

Έτσι οι Κροάτες πήραν την πρόκριση με 4-2 στα πέναλτι στα ημιτελικά, για δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ, σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ στη διαδικασία – συμπεριλαμβανομένου της νίκης επί της Βραζιλίας για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Επιπλέον, θριάμβευσαν σε μια ακόμη διαδικασία των πέναλτι, συμπληρώνοντας τις τέσσερις νίκες από τα 9 μέτρα σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Έπρεπε να περάσουν από αυτή τη διαδικασία το 2018, αποκλείοντας πρώτα τη Δανία και στη συνέχεια τη Ρωσία.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Κροατία έδειξε ξανά ότι ήταν πραγματικά εξπέρ από το σημείο, νικώντας αρχικά την Ιαπωνία και σήμερα τη Βραζιλία.

Έτσι συμπλήρωσε τις τέσσερις προκρίσεις μέσω της διαδικασίας των πέναλτι σε Παγκόσμια Κύπελλα, κάτι που αντιστοιχεί σε ένα ρεκόρ που ανήκε στη Γερμανία.

Και σε μια ατομική διάκριση, o MVP Ντόμινικ Λιβάκοβιτς έχει πλέον το δικό του προσωπικό ρεκόρ, καθώς έφτασε τις τέσσερις αποκρούσεις πέναλτι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα περισσότερα από κάθε τερματοφύλακα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι με δεδομένη την επιτυχία της Κροατίας από την άσπρη βούλα, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα πόδια των ποδοσφαιριστών της δεν θα… τρέμουν εάν το επόμενο ματς πρέπει επίσης να κριθεί μέσω μιας τεταμένης μάχης πέναλτι.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.