Τα σχέδια της ΟΜΑΕ για το 2023

Οι πρώτες λεπτομέρειες για τους αγώνες αυτοκινήτου

Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠΑ) της ΟΜΑΕ προετοιμάζει τα προγράμματα των πρωταθλημάτων, κυπέλλων και επάθλων των αγώνων αυτοκινήτου και karting της αγωνιστικής σεζόν του 2023, και λίγο πριν την οριστικοποίησή τους ανακοίνωσε τις πρώτες λεπτομέρειες για κάθε θεσμό.

Ξεκινώντας από τα Ράλι, τα πανελλήνια πρωταθλήματα θα είναι δύο – ένα Χώματος και ένα Ασφάλτου, με τρεις αγώνες να προσμετρούν σε καθένα εξ αυτών. Τα χιλιόμετρα των Ειδικών Διαδρομών της κάθε αγωνιστικής συνάντησης θα μειωθούν σε 70.

Όσον αφορά στα Κύπελλα Ράλι, επίσης θα διεξαχθεί ένα Κύπελλο Χώματος και ένα Ασφάλτου, θα προμετρούν από 3 αγώνες σε αυτά, αλλά τα χιλιόμετρά τους θα είναι 40, συν/πλην 5 τοις εκατό.

Το Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων, τώρα, θα αποτελείται από το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, από ένα ακόμα Ράλι σε άσφαλτο, καθώς και από δύο μικρότερα Ράλι Σπριντ. Θα προσμετρούν 3 αγώνες με συντελεστή.

Στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων του 2023 θα προσμετρούν 6 αγώνες, στο Πρωτάθλημα Crosscar-Rallycross θα προσμετρούν 5, και άλλοι 4 αγώνες στο Πρωτάθλημα Regularity Rally.

Όσο για τους αγώνες πλαγιολίσθησης και ατομικής επιτάχυνσης, θα προσμετρούν από 6 αγώνες αντίστοιχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift και στο Πρωτάθλημα αγώνων Dragster. Για τα υπόλοιπα είδη αγώνων, οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μαζί με τη δημοσίευση των προγραμμάτων του 2023, τις προσεχείς ημέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.