Τα σχολεία βάζουν… τρίποντο!

Ξεκινά και πάλι το πρόγραμμα της ΕΟΚ

Το διδακτικό έτος 2021 – 2022 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης υλοποίησε, με την έγκριση και την υποστήριξη των Υπουργείων Παιδείας και θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφερειών και Δήμων το πρόγραμμα “Τρίποντα στα Σχολεία” σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα το αντίστοιχο “Her World, Her Rules” της FIBA, που απευθύνεται σε κορίτσια.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικά και βιωματικά αθλητικά προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων να έρθουν σε επαφή με το μπάσκετ, να δοκιμάσουν, με προσαρμοσμένες στις μικρές ηλικίες τεχνικές, τις δυνατότητές τους αλλά και να γνωρίσουν τη χαρά της ομαδικής άθλησης.

Περισσότερα από 300 Δημοτικά Σχολεία σε κάθε γωνιά της χώρας, 13.500 αγόρια και κορίτσια, πήραν μέρος στο πρόγραμμα την περσυνή χρονιά. Μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν ανώνυμα οι μαθητές και οι μαθήτριες μετά τις αθλητικές δράσεις, συμπεραίνουμε δυστυχώς ότι μεγάλη μερίδα παιδιών ηλικίας 8-12 ετών (Γ΄,Δ΄,Ε΄ και Στ΄ τάξεων) απέχουν εντελώς από τη  συστηματική άσκηση.

Στα αγόρια το ποσοστό αυτών που δεν ασχολούνται με κανένα άθλημα ή οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα είναι 19,9%. Αντίστοιχα κορίτσια στα το ποσοστό αυτών που δεν ασχολούνται με κανένα άθλημα ή οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα είναι 36.37%.

Στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι να αυξήσει τους αριθμούς αυτούς, προάγοντας τον αθλητισμό και τα οφέλη του στις μικρές ηλικίες. Το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία» αναμένεται να ξεκινήσει για τη νέα διδακτική χρονιά τον Οκτώβριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.