Τα σενάρια πρόκρισης για την Ελλάδα στο Μουντιάλ

Μπορεί οι ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ να μειώθηκαν δραματικά για την Εθνική Ελλάδας, αλλά μαθηματικά η κατάληψη της δεύτερης θέσης είναι ακόμη εφικτή, υπό προϋποθέσεις.

Για να ελπίζει σε πρόκριση, η Εθνική θα πρέπει να κάνει δύο νίκες στους ισάριθμους αγώνες που της απομένουν για να περατώσει τις υποχρεώσεις της στο Β΄ προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης. Η Ελλάδα θα είναι γηπεδούχος και στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, με Ισπανία και Κόσοβο, οπότε αν το σενάριο υλοποιηθεί θα φτάσει στους 15 βαθμούς.

Η Ισπανία έχει 13 βαθμούς και αν ηττηθεί από τη «γαλανόλευκη» ομάδα στις 11 Νοεμβρίου θα μείνει εκεί, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να φτάνει στους 12, οπότε όλα θα κριθούν την 8η και τελευταία αγωνιστική στον όμιλο.

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Κόσοβο και με νίκη φτάνει στους 15 βαθμούς, την ώρα που η «ρόχα» θα είναι μεν γηπεδούχος αλλά με αντίπαλο τη Σουηδία. Αν οι Σκανδιναβοί νικήσουν ή δεν ηττηθούν, οι Ίβηρες θα φτάσουν μάξιμουμ στους 14 βαθμούς και θα μείνουν τρίτοι, ενώ η Ελλάδα θα πάει στα μπαράζ για να διεκδικήσει πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.