Τα σωματεία της Μαγνησίας που κατέθεσαν αίτηση για το Ειδικό Αθλητικό Μητρώο

Ποια συμπεριλαμβάνονται στις λίστες της ΓΓΑ

Αρκετοί είναι οι σύλλογοι σε όλα τα είδη του Αθλητισμού που βρίσκονται στις επάλξεις της καθημερινότητας και στη Μαγνησία, ωστόσο η ανταπόκριση για την εγγραφή στο Ειδικό Αθλητικό Μητρώο δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού δεκάδες προτίμησαν να μην ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ή αμέλησαν, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν κατέθεσαν τη σχετική αίτηση… Από την άλλη πολλοί σύλλογοι είχαν πάρει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στο παρελθόν, και αναμένεται να συμπεριληφούν στις σχετικές οριστικές λίστες.

49 Ομοσπονδίες αναφέρει η ΓΓΑ στο σχετικό Μητρώο, με το «Magnesiasports» να μελετά την κάθε λίστα, προκειμένου να καταγράψει τα σωματεία και τους συλλόγους της Μαγνησίας που καταγράφονται σ’ αυτές. Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ότι στα δημοφιλή ειδικά αθλήματα, η ανταπόκριση είναι πολύ μικρή!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ποδόσφαιρο, καθώς μόλις έξι σωματεία της Μαγνησίας κατέθεσαν μέχρι τώρα τη σχετική αίτηση, με τα στοιχεία της ΓΓΑ να έχουν επικαιροποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου, με τον πρώτο κύκλο υποβολής αιτήσεων να ολοκληρώνεται στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ αιτήσεις που υποβλήθηκαν οριστικά έως τις 11 Σεπτεμβρίου και ελέγχθηκαν ως ελλιπείς, έχουν δικαίωμα συμπλήρωσης και νέας υποβολής κατά τον δεύτερο κύκλο, ο οποίος λήγει στις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Ο έλεγχος του δεύτερου κύκλου προβλέπεται να περαιωθεί έως 31.12.20… Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν σωματεία που έχουν καταθέσει αίτηση σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο η διαδικασία γι’ αυτά δεν χαρακτηρίζεται ολοκληρωμένη, οπότε δεν συμπεριλαμβάνεται στις λίστες της ΓΓΑ.

Κάποια σωματεία βέβαια στις λίστες της ΓΓΑ δεν έχουν γεωγραφικό προσδιορισμό και σε κάποια αθλήματα μπορεί εκ παραδρομής να μην αναφέρονται. Ωστόσο ο αριθμός στα δημοφιλή αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ κρίνεται αρκετά μικρός, κάτι που παραδέχονται και οι υπεύθυνοι των τοπικών Ενώσεων σε ιδιωτικές συζητήσεις. Άγνωστο παραμένει ακόμη ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες από τη μη έγγραφη στο Ειδικό Αθλητικό Μητρώο, πέρα από το να μείνουν εκτός της διαδικασίας για την καταβολή μέρους του ποσού των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα δοθεί στα ερασιτεχνικά σωματεία ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε σύνολο 49 Ομοσπονδιών, όπως αυτές παρουσιάζονται από τη ΓΓΑ, σε 22 (23 αν υπολογίσει κανείς ότι σε μία από τις δύο Ομοσπονδίες Tae Kwon Do δεν υπάρχει αναφορά) δεν καταγράφεται καμία αίτηση από πλευράς Μαγνησίας. Η καταγραφή των αιτήσεων που χαρακτηρίζονται ολοκληρωμένες έχει ως εξής:

Τae Kwon Do (Δύο ομοσπονδίες): Νικόμαχος Βόλου, ΑΟ Tae Kwon Do Ν. Iωνίας Βόλου, Αιχμή Μαγνησίας

Άτομα με αναπηρίες: ΝΟΒΑ

Γυμναστική: ΓΣ Βόλου «Καλλίστη», ΓΕ Βόλου

Ιστιοπλοΐα:  ΟΕΑΝΑΒ, ΝΟΒΑ

Κωπηλασία: ΝΟΒΑ, ΟΕΑΝΑΒ

Ιππασία: Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ.

Καλαθοσφαίριση: ΓΣ Σκιάθου, Νίκη Βόλου, Ανάληψη Βόλου, Αιολικός Βόλου, ΓΣ Αλμυρού

Καράτε: Πολυνίκης Βόλου, Πήγασος Βόλου, ΣΦ Ιαπωνικού Καράτε Στεφανοβικείου, ΣΦ Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αλμυρού,ΑΣ Υπέρτατη Αλήθεια-Συνεργασία-Ακαδημία SHINKYOKUSHINKAI KAΡΑTE, ΑΣ Μαχητής Αγριάς

Ξιφασκία: Αιχμή Μαγνησίας

Ορειβασία-Αναρρίχηση: ΕΟΣ Βόλου

Πάλη: Παλαιστικός ΑΟ Βόλου, ΑΟ Μαχητές Βόλου

Βόλεϊ: ΓΣ Σκιάθου, Νίκη Βόλου, ΓΣ Αλμυρού, Αργώ Βόλου

Ποδηλασία: ΠΟ Βόλου

Πυγμαχία: Νέοι Αργοναύτες Μαγνησίας

Τζούντο: ΟΦ Τζούντζο Μαγνησίας

Χειμερινά Αθλήματα: ΕΟΣ Αλμυρού, ΕΟΣ Βόλου

Ποδόσφαιρο: ΑΟ Σκιάθος, Μαγνησιακός, Νίκη Βόλου, Αγία Παρασκευή, ΑΠΟΒ, Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου

Σκάκι: Σκακιστική Ένωση Βόλου

Πινγκ πονγκ: Ιάσων Βόλου

Ζίου Ζίτσου: ΑΠΣ Βόλου Αθλοτέχνης

Τένις: ΟΑ Βόλου, ΟΑ Μαγνησίας

Τοξοβολία: Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου

Κολύμβηση: Μαγνησιακός, ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑΝΑΒ, Νίκη, ΝΟΒΑ, Υδάτινος Κόσμος, Όμιλος Φίλων Αθλημάτων Μαγνησίας

Μουάι Τάι: Μαχητές Βόλου, Πολυνίκης Βόλου

Σκοποβολή: Σκοπευτικός Όμιλος Βόλου, Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου

Στίβος: Άτλας Βόλου, Νίκη Βόλου, ΓΣ Αλμυρού

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.