Tae Kwon Do: «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γουαδαλαχάρα η 18χρονη Σαρβανάκη

Μια τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα σημείωσε η Θένια Σαρβανάκη που τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/11) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταεκβοντό που διεξάγεται στη Γουαδαλαχάρα.

Χωρίς να είναι το φαβορί της κατηγορίας, δεδομένου ότι βρισκόταν μόλις στο Νο 14 στο ταμπλό, έκανε ότι ακριβώς έπρεπε για να είναι παρούσα στον τελικό της κατηγορίας των -62 κιλών -όπου συμμετείχαν συνολικά 47 αθλήτριες- και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο σε έναν τελικό όπου έκλεψε την παράσταση και έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο της νέας πρωταθλήτριας κόσμου!

Σε μια μαγική βραδιά, η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018 στις κορασίδες και δεύτερη στο περσινό ευρωπαϊκό Νεανίδων, παρέδωσε… μαθήματα παραγωγικού και ουσιαστικού ταεκβοντό απέναντι σε κορυφαία ονόματα της κατηγορίας χαρίζοντας στη χώρα μας, το 13ο μετάλλιο στην Ιστορία της διοργάνωσης σε επίπεδο γυναικών και το τέταρτο ασημένιο μετά από αυτά των Μόρφω Δροσίδου (1993, 1997) και Κατερίνα Μπάση (1993

Στον τελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Σάρα Τσάαρι από το Βέλγιο, η οποία νωρίτερα μέσα στη χρονιά ήταν 3η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών του Μάντσεστερ. Νικηφόρο ήτασν το πρώτο σετ για την Σαρβανάκη με 3-1, ισοφάρισε η Τσάαρι με σκορ 3-2 στο δεύτερο σετ και όλα πλέον ήταν έτοιμα να κριθούν στο τρίτο και καθοριστικότερο. Δώδεκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 7-6, όμως η Τσάαρι άρπαξε τη νίκη στον εναπομείναντα χρόνο με σκορ 7-12, αρπάζοντας στο παρά ένα το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια της Ελληνίδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.