Τεχνολογική επανάσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Η επόμενη τεχνολογική επανάσταση στο ποδόσφαιρο θα δοκιμαστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ώστε να εντοπίζεται σχεδόν αυτόματα το οφσάιντ. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής διαιτητής της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, σε κάθε παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα χρησιμοποιούνται 12 ειδικές κάμερες παρακολούθησης και ένας αισθητήρας στη μπάλα, ώστε μαζί να δημιουργούν ένα τρισδιάστατο animation.

Το σήμα θα φτάνει στον διαιτητή που παρακολουθεί το VAR, εντός πέντε δευτερολέπτων, ενώ θα χρειάζονται μόνο 25 δευτερόλεπτα για να ληφθεί η τελική απόφαση μετά από έλεγχο από το VAR. Μετά από αυτό, το animation θα πρέπει να είναι ορατό στο βίντεο στο γήπεδο και στην τηλεόραση» τόνισε ο Κολίνα. «Όλα τα τεστ πήγαν πολύ καλά» και το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου).

Μέχρι στιγμής, χρειάζονταν κατά μέσο όρο 70 δευτερόλεπτα για να ελεγχθεί  μια απόφαση για οφσάιντ, ακόμη και με την καλύτερη τεχνολογία.

«Η νέα τεχνολογία μας κάνει πιο γρήγορους και πιο ακριβείς. Το χρειαζόμασταν αυτό» είπε ο Κολίνα και πρόσθεσε ότι δύο εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο όλοι οι διαιτητές θα είναι στον χώρο για τα τελευταία μαθήματα τεχνολογίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.