Telegraph: «Champions League με 36 ομάδες»

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής του Champions League με περισσότερες ομάδες (από 32 που είναι τώρα σε 36) εξετάζει η UEFA από τη σεζόν 2024/2025, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Telegraph».

Με βάση το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία στην προσπάθειά της να κάνει ακόμη πιο ελκυστικές τις διοργανώσεις της σκέφτεται ν΄ αυξήσει τις ομάδες του Champions League από 32 σε 36, ενώ παράλληλα υπάρχουν σκέψεις για τη διατήρηση ή την αλλαγή του format.

Αν για παράδειγμα διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς με τους ομίλους, τότε αναμένεται να υπάρχουν πλέον 6 όμιλοι των 6 ομάδων, με 10 συνολικά ματς εντός και εκτός έδρας ανά γκρουπ.

Στις συζητήσεις που γίνονται έχει μπει… στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα μοντέλο αντίστοιχο με το αμερικανικό, με τις ομάδες να δίνουν 10 ματς στην πρώτη φάση κόντρα σε 10 διαφορετικούς αντιπάλους.

Μ’ αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις δυνατές ομάδες, το ενδιαφέρον θα μεγαλώσει, καθώς δεν είναι λίγες οι φωνές εντός UEFA που θεωρούν πως το format των ομίλων έχει καταντήσει βαρετό και όχι θελκτικό σε χορηγικό επίπεδο.

Με θετικό μάτι βλέπουν μία τέτοια αλλαγή και οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, με πρώτους τους αγγλικούς, αφού μ’ αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν τα έσοδα.

Επίσης υπάρχει σκέψη και για την πιθανότητα διατήρησης του final-8, όπως συνέβη φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά οι επαφές είναι σε πρώιμο στάδιο και αφορούν μελλοντική χρησιμοποίηση ενός τέτοιου format. Πολλά θα εξαρτηθούν κι από την πορεία της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.