Τελευταία μέρα δήλωσης για Μίνι και «Γαλανόλευκα Αστέρια»

Όριο η Τετάρτη 30 Νοεμβρίου για την ΕΣΚΑΘ

H ΕΣΚΑΘ επισημαίνει με ανακοίνωσή της ότι η Τετάρτη 30 Νοεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα για τις δηλώσεις συμμετοχής στα τουρνουά Μίνι και «Γαλανόλευκα Αστέρια».

Σύμφωνα με την Ένωση, η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν αποτελεί δήλωση συμμετοχής και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσουν και το αντίστοιχο έντυπο δήλωσης.

Στο Τουρνουά «Γαλανόλευκα Αστέρια» δικαιούνται να πάρουν μέρος όλα τα σωματεία της Ένωσης, με μία ή δύο αντιπροσωπευτικές ομάδες ανά σωματείο, και εφόσον είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο της ΓΓΑ και έχουν αριθμό ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΣΚΑΘ, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Επίσης, στο τουρνουά μίνι μπάσκετ επίσης έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα σωματεία με ένα ή δύο αντιπροσωπευτικά τμήματα, και επίσης οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 30 Νοεμβρίου. Η κλήρωση των αγώνων του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στα γραφεία της ΕΣΚΑΘ, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα χωριστούν σε ομίλους, γεωγραφικά βάση του τελικού αριθμού συμμετοχών και του αριθμού των ομάδων που διαθέτουν τμήματα μεικτών, ή μόνο αγοριών ή μόνο κοριτσιών.

Σύμφωνα με την ΕΣΚΑΘ: «Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι κανονισμοί του μίνι μπάσκετ, οι οποίοι και θα εξηγούνται στα παιδιά, με σκοπό αυτά να ξεκινήσουν να αντιλαμβάνονται τους βασικούς κανονισμούς του αθλήματος, καθώς αυτό αποτελεί και έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του τουρνουά. Ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι κάθε μικρός αθλητής να παίζει τουλάχιστον το μισό χρόνο από το συνολικό χρόνο ολόκληρου του παιχνιδιού. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι συνολικά έξι περίοδοι των οκτώ (8′) Λεπτών μεικτού χρόνου. Στα τελευταία 15” της κάθε περιόδου ο χρόνος θα είναι καθαρός».

Στο Τουρνουά συμμετέχουν ομάδες σε μικτά τμήματα ή σε τμήματα αγοριών ή σε τμήματα κοριτσιών και δικαιούνται συμμετοχής αθλητές/αθλήτριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 2011 και 2012 και νεότεροι. Κάθε σωματείο μπορεί να δηλώνει σε κάθε αγώνα από οκτώ έως 15 αθλητές. Συγκεκριμένα, τον αγώνα θα ξεκινήσουν πέντε αθλητές και θα υπάρχουν υποχρεωτικά αλλαγές ανά 4 λεπτά.

Σε περίπτωση που μια ομάδα εμφανιστεί με λιγότερους από οκτώ αθλητές, θα μηδενίζεται, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και εφόσον επαναληφθεί εμφάνιση με λιγότερους από οκτώ οκτώ αθλητές από την ίδια ομάδα τότε εκείνη θα αποκλείεται από τη συνέχεια του Τουρνουά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.