Τέλος προς το παρόν στα σενάρια για κλείσιμο των γηπέδων

Έλεγχοι, πρόστιμα και βλέποντας και κάνοντας…

Τέλος στα σενάρια για «λουκέτο» στις κερκίδες των γηπέδων, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης (2/12) και μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν τα γήπεδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε λιτά: «Συνεχίζουμε στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημόσιων χώρων που έχουμε αποφασίσει το προηγούμενο διάστημα».

Πάντως, πριν από λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης  είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στις ποδοσφαιρικές εταιρίες που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ για την υγεία και τη διαχείριση της πανδημίας ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι οι ποδοσφαιρικές εταιρίες που θα επιτρέπουν σε ανεμβολίαστους να εισέρχονται στα γήπεδα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με ποινικές κυρώσεις. «Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, όσοι δεν το τηρούν τα μέτρα θα δεχθούν τις κυρώσεις, οι ομάδες θα πρέπει να ελέγχουν τον κόσμο που μπαίνει στα γήπεδα, είναι δύσκολο να βλέπεις για μάσκα, αλλά οφείλεις να ελέγξεις αν κάποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες αν αφήνεις ηθελημένα να μπαίνει κόσμος σε χώρο που δεν είναι εμβολιασμένοι», είχε διαμηνύσει σχετικά.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ πάντως που βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου τουλάχιστον, τα πρόστιμα για τις ομάδες που παραβιάζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο ξεκινούν από τις δύο χιλιάδες και φτάνουν μέχρι και τις 30 χιλιάδες ευρώ, αναλόγως αν πρόκειται για ανοιχτές ή κλειστές εγκαταστάσεις και αν υπάρχει ή όχι ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, ενώ τα πρόστιμα διπλασιάζονται σε κάθε περίπτωση υποτροπής και επιβάλλονται και ποινές για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Bέβαια, αναλόγως με τα επιδημιολογικά δεδομένα τίποτε δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί, όσο και αν η κυβερνητική πλευρά επιμένει ότι δεν θα υπάρξει κανένα επιπλέον μέτρο για τους αθλητικούς χώρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.