Τέλος σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αναμονή για Γ’ Εθνική και ερασιτεχνικά

Όλα όσα αποφασίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη ΕΠΟ-Προέδρων ΕΠΣ

Το τι θα ακολουθήσει στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου παραμένει ένα καλό ερώτημα, από τη στιγμή που έχει δοθεί χρονικό περιθώριιο μέχρι τις 30 Ιουλίου από τη FIFA για να προκύψουν κυπελλούχοι και πρωταθλητές, με βάση και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε εθνικό επίπεδο. Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα σε μέλη της ΕΠΟ και προέδρους Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων φέρνει στο προσκήνιο νέα δεδομένα αλλά και αναμονή, αναλόγως τη διοργάνωση και το πρωτάθλημα, με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου να απαιτεί αποφάσεις που θα πρέπει να προκύψουν μόνο όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Τα νέα δεδομένα σύμφωνα με πληροφορίες του «Μagnesiasports» έχουν ως εξής:

-Τα πρωταθλήματα των Μικτών Ενώσεων δεν θα συνεχιστούν, αλλά δεν θα χαθεί η γενιά που απαρτίζει τις ομάδες Κ14. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει τροποποίηση της προκήρυξης, ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν και πάλι δικαίωμα συμμετοχής στις ομάδες, για έναν ακόμη χρόνο.

-Ολοκληρώνονται ως έχουν τα τοπικά πρωταθλήματα υποδομής και δεν θα συνεχιστεί φέτος η αγωνιστική δράση.

-Τα επίσημα τουρνουά που διοργανώνουν ακαδημίες συλλόγων και άλλοι φορείς, θα ληφθεί απόφαση με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και με τη διακριτική ευχέρεια της κάθε ΕΠΣ, μιας και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει αντίτιμο για τη διοργάνωση τέτοιου είδους τουρνουά και ήδη έχουν δοθεί προκαταβολές.

-Για τα κύπελλα Ενώσεων και τη συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδος, λήφθηκε υπόψη από τη μία το ότι η FIFA έχει δώσει περιθώριο μέχρι 30/07 για την ανάδειξη τροπαιούχων και από την άλλη ότι οι αγωνιστικοί χώροι και οι σχετικές δομές θα παραμείνουν κλειστές λόγω κορωνοϊού μέχρι 10 Μαΐου. Αν ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι θα ξεκαθαρίσει τότε τι θα γίνει με ημιτελικούς και τελικούς που απομένουν. Στην ΕΠΣΘ απομένει ο τελικός ανάμεσα σε Θησέα Αγριάς και Αγχίαλο.

-Για τη Γ’ Εθνική, αν ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι στις 10 Μαΐου θα δοθεί χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων για προετοιμασία των ομάδων, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ωστόσο υπάρχει αστερίσκος για να αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο το τι θα γίνει με τα πλέι οφ ανόδου!

-Τα γυναικεία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου δύσκολα θα συνεχιστούν και όλα δείχνουν ότι η αγωνιστική δράση θα κλείσει εδώ. Ωστόσο θα υπάρξουν σύμφωνα με πληροφορίες ζυμώσεις και αναδιάρθρωση προκειμένου να μην υπάρξουν αδικημένοι σύλλογοι με υποβιβασμούς ή μη προβιβασμούς!

-Για τα ενωσιακά πρωταθλήματα, ισχύει ο χρονικός περιορισμός για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και οι οδηγίες της FIFA, και αν συνεχιστούν οι ομάδες θα έχουν και σ’ αυτήν την περίπτωση χρόνο προετοιμασίας δύο εβδομάδων. Ωστόσο εδώ προκύπτει και η διακριτική ευχέρεια κάθε Ένωσης να τροποποιήσει τις προκηρύξεις πρωταθλημάτων για λόγους ανωτέρας βίας.

Τα μέτρα της Πολιτείας ισχύουν μέχρι τα τέλη Απριλίου. Οπότε νέα σύσκεψη για τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και όχι μόνο θα ακολουθήσει στις 27 Απριλίου!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.