Τένις: Ανίκητη Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη παίζει το τένις της ζωής της στη μακρινή Κίνα και το Wuhan Open, δείχνοντας πια απτά δείγματα του μεγάλου ταλέντου της αλλά και μια συνέπεια στην απόδοση, που προοιωνίζεται τα καλύτερα.

Η 22χρονη πρωταθλήτρια προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς ύστερα από άλλη μια μεγάλη εμφάνιση απέκλεισε και την Αλίζ Κορνέ με 2-0 (7-6, 7-5), μόλις στη δεύτερη παρουσία της σε κυρίως ταμπλό Premier level τουρνουά.

Προερχόμενη από τα προκριματικά, η Σάκκαρη έχει αποκλείσει τρεις αθλήτριες του Top-50 για να φτάσει ως την τετράδα. Μετά τις Καρολίν Βοζνιάκι (Νο 6) και Έλενα Βέσνινα (Νο 21), σήμερα ήταν η σειρά της Γαλλίδας Κορνέ (Νο 46) να αποχαιρετήσει το τουρνουά, ύστερα από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 27 λεπτών.

Η Σάκκαρη δεν προδόθηκε ποτέ από το μυαλό της, παρότι είχε μια μικρή κάμψη στις αρχές του 2ου σετ, έδειξε ασυμβίβαστη με την έννοια της απώλειας και με θαυμαστή ψυχραιμία έφτασε σε άλλη μια πρόκριση.

Πλέον, η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια βάζει πλώρη για το Top-50 της παγκόσμιας κατάταξης στη WTA. Αυτό ίσως να γίνει πραγματικότητα την επόμενη εβδομάδα, αφού μετά την εξαιρετική πορεία της στο Wuhan Open η αναθεωρημένη λίστα θα τη βρει, στη χειρότερη γι΄ αυτή περίπτωση, στο Νο 51.

Η πορεία της στην Κίνα, όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα σταματήσει στα ημιτελικά. Αύριο η Σάκκαρη θα παίξει μια θέση στον τελικό απέναντι σε μια άλλη Γαλλίδα, την Καρολίν Γκαρσία (Νο 20 στον κόσμο), η οποία με τη σειρά της νίκησε με 2-0 (7-6, 6-4) την Εκατερίνα Μακάροβα, στο μεταξύ τους προημιτελικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.