Τένις: Μέγας Ναδάλ σήκωσε και το US Open

Ο Ράφαελ Ναδάλ θρονιάστηκε πια για τα καλά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και το έκανε κατά τρόπο απολύτως εμφατικό, κατακτώντας και δεύτερο (σε σύνολο τεσσάρων) Grand Slam τουρνουά μέσα στη χρονιά.

Μετά το Roland Garros στο Παρίσι, ο Ισπανός άσος κατάκτησε και τη Νέα Υόρκη σηκώνοντας το Κύπελλο στο US Open, καθώς στον τελικό επιβλήθηκε με το πειστικό 3-0 (6-3, 6-3, 6-4) επί του Νοτιοαφρικανού Κέβιν Αντερσον.

Για το θρύλο από το Μανακόρ ήταν ο τρίτος τίτλος στη διοργάνωση, ενώ να υπενθυμιστεί ότι είχε φτάσει και ως τον τελικό του Australian Open χάνοντας από τον Ρότζερ Φέντερερ, που είναι άλλωστε και ο μόνος του οποίου υπολείπεται σε τίτλους Grand Slam.

Καθόλου άσχημα δηλαδή για τον Ναδάλ, που μέσα στο 2017 πανηγύρισε επίσης και νίκες σε πολύ σημαντικά τουρνουά, όπως στο Μόντε Κάρλο, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.

«Είναι μια καταπληκτική χρονιά για μένα. Είχα δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό το τουρνουά μου δίνει τεράστια ενέργεια» υπογράμμισε ο Ναδάλ, δηλώνοντας αλληλέγγυος προς τους Αμερικανούς πολίτες που επλήγησαν από την τελευταία θεομηνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.