Τένις: Νέες αλλαγές στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020

Με αρκετές αλλαγές θα διεξαχθεί το τουρνουά τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Πρώτη και σημαντικότερη αυτή της λήξης των σετ. Στις τελευταίες έξι διοργανώσεις οι αγώνες όλων των γύρων τελείωναν στα τρία σετ και αυτοί των τελικών στα πέντε, ωστόσο, όπως αποφάσισε η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, στο εξής οι τελικοί θα ολοκληρώνονται στα τρία σετ!

Ακόμη, μέχρι τώρα ίσχυε ότι σε περίπτωση που το σετ έφτανε στο 6-6, απαιτούνταν δύο games διαφορά για να αναδειχθεί νικητής. Από τους Αγώνες του Τόκιο στο ενδεχόμενο που το τρίτο σετ φτάνει στην απόλυτη ισορροπία, ο νικητής θα αναδεικνύεται μέσα από το τάι μπρέικ.

Η παγκόσμια ομοσπονδία σκοπεύει με αυτές τις αλλαγές να μειώσει τον χρόνο διεξαγωγής των αγώνων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα. Αυτό είχε συμβεί πολλάκις στο παρελθόν, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά στο Λονδίνο (2012), όπου Φέντερερ και Ντελ Πότρο έπαιξαν 4 ώρες και 26 λεπτά, για να αναδειχθεί ο νικητής (Φέντερερ) με 19-17!

Αλλαγή και μάλιστα, πολύ σημαντική, έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό από την παγκόσμια ομοσπονδία, αναφορικά με τις προϋποθέσεις πρόκρισης των αθλητών/τριών στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Η ομοσπονδία έθεσε ως απαράβατο όρο τη συμμετοχή τουλάχιστον δύο φορές την περασμένη διετία με την εθνική ομάδα, αλλαγή που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κορυφαίων ονομάτων του αθλήματος, όπως οι Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ, Τιμ και Μάρεϊ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.