Τεράστια μαγκιά της Νίκης, υπέταξε τη Δόξα με 1-0

Στους ομίλους του Κυπέλλου πανάξια οι κυανόλευκοι με γκολ του Μακενγκό στο 68’

Πανάξια η Νίκη, όντας ανώτερη από τη Δόξας, επικράτησε της δραμινής ομάδας με 1-0 στο Πανθεσσαλικό με γκολ του Μακενγκό το 68’ με κεφαλιά και πέρασε στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, σημειώνοντας μία μεγάλη επιτυχία στην αρχή της σεζόν και στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι η ποδοσφαιρική δύναμη που έρχεται.

Οι κυανόλευκοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους στα πρώτα λεπτά με τον Βουκομάνοβιτς, ενώ μέχρι το ημίχρονο δεν κινδύνευσαν επ’ ουδενί από την αντίπαλό τους. Στην επανάληψη η ομάδα του Φάντζιο Μπούις ήταν φανερά ανώτερη, σημείωσε το νικητήριο γκολ και το κράτησε με ευκολία ως το τέλος απέναντι σε μία Δόξα, που η Νίκη την ανάγκασε να είναι τραγική.

Η διάταξη των ομάδων

Μία έκπληξη είχε η ενδεκάδα της Νίκης, αφού ο Ρόβας, αν και λίγες μέρες στην ομάδα, προτιμήθηκε ως παρτενέρ του Μέτσε στα αμυντικά χαφ. Ο Ταβάρες ήταν μπροστά τους ως επιτελικός, στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής τοποθετήθηκαν οι Μακενγκό αριστερά (καθόλου τυχαία η δοκιμή του εκεί με τον Ρήγα Φεραίο) και Κέρι δεξιά, ενώ φορ ήταν ο Βουκομάνοβιτς.

Από την άλλη στη Δόξα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν στην άμυνα οι Μπαϊκαρά, Ρουγκάλας, Ανδρέου και Βιτλή. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Ριζογιάννης και Μακρής, δεκάρι ήταν ο Μάρτινς, φορ ο Κουσκουνάς και στα πλάγια κινούνταν οι Κρουθ και Μαρκόπουλος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 5’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Ρόβας έβγαλε ψηλοκρεμαστά στην πλάτη της άμυνας της Δόξας για τον Βουκομάνοβιτς, που έφυγε από κανονική θέση και βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Πίτκα. Κατόρθωσε να «τσιμπήσει» την μπάλα προ του εξερχόμενου Πίτκα και σε δεύτερο χρόνο πήγε να τη σπρώξει στην κενή από τερματοφύλακα εστία, αλλά τον πρόλαβε σωτήρια με προβολή μέσα στη μικρή περιοχή  Ανδρέου και γλίτωσε την ομάδα του από το 1-0.

Νέα φάση για τη Νίκη στο 9’, με τον Μέτσε να εκτελεί από τα αριστερά, τον Καρτσαμπά να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και αμυντικό της Δόξας, ενώ η μπάλα είχε πάρει κατεύθυνση προς την εστία, να διώχνει με το κεφάλι κοντά στο τέρμα.

Στο 26’ ο Μάρτινς έκανε ωραία κάθετη για τον Κουσκουνά και ο δεύτερος βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Αποστολίδη. Ο φορ της Δόξας έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ ψηλά πάνω από την εστία, αφού κλείστηκε γρήγορα από τον Αποστολίδη, ωστόσο υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ λανθασμένα και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα ισορροπημένο παιχνίδι χωρίς φάσεις, με τη Νίκη να είναι αποτελεσματική, όποτε χρειάστηκε να αμυνθεί, και να μην αφήνει τη Δόξα να φανεί επικίνδυνη, ενώ και η Νίκη απασχολούσε την αντίπαλη άμυνα, κυρίως με στημένα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η βολιώτικη ομάδα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Μάλιστα στο 39’ ο Καντούτσης πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Πρώτη τελική προσπάθεια στην επανάληψη το σουτ με το αριστερό του Κέρι εκτός περιοχής, που δεν ανησύχησε τον Πίτκα, έστω κι αν μπλόκαρε σε δύο χρόνους. Στο 58’ δεν είχε καμία τύχη σουτ από μακριά του ίδιου παίκτη, που είχε κάνει ωραία ατομική προσπάθεια, εφορμώντας κατά μέτωπο από τη μεσαία γραμμή από θέση αριστερά. Στο 61’ πάντως, η Νίκη, που ήλεγχε απόλυτα το ματς και έδειχνε πιο επιθετική, ήταν πιο επικίνδυνη. Ο Μακενγκό, που έρθει πιο κεντρικά έστρωσε προς τα πίσω για τον Μέτσε, που σούταρε με το δεξί η μπάλα κόντραρε και άλλαξε λίγο πορεία, παίρνοντας πορεία προς την εστία. Όμως, ο Πίτκας αντέδρασε σωστά και πέφτοντας στην αριστερή του γωνία απέκρουσε.

Στο 68’ η μόνη ομάδα στο γήπεδο που είχε επιθετική λογική κατόρθωσε να προηγηθεί. Κι αυτή ήταν η Νίκη. Μετά από σέντρα του Κέρι από τα δεξιά, ο Καρτσαμπάς πήρε την πρώτη κεφαλιά ανάμεσα από πέναλτι και γραμμή της περιοχής, ο Μακενγκό ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή τη δεύτερη, με τον Γάλλο να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πίτκα και να γράφει το 1-0, που δικαιούνταν οι γηπεδούχοι.

Στο 75’ μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά με τους Ταβάρες και Θ. Παπαδόπουλο να συνεργάζονται, ο τελευταίος έβγαλε τη συρτή σέντρα, αλλά ο Κέρι από θέση βολής περίπου από το σημείο του πέναλτι δεν έπιασε το σουτ, όπως θα ήθελε, και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια σε σημαντική στιγμή από τη Νίκη.

Στο 76’ ο Κουσκουνάς σε ντρίμπλα του στον Μετούσι ζήτησε πέναλτι για χέρι του δεξιού μπακ της Νίκης, αλλά ο Τσέτσιλας ήταν κοντά στη φάση και είπε «παίζετε».

Στο 81’ η Νίκη απώλεσε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ, αφού ο Ιορδανίδης νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Πίτκα, που απέκρουσε το αριστερό πλασέ του παίκτη της Νίκης, ο οποίος έφυγε από κανονική θέση μετά τη θαυμάσια κάθετη του Ταβάρες.

Στο 90’ ο Κρητικός προσπάθησε με δεξί σουτ εκτός περιοχής να αιφνιδιάσει τον Αποστολίδη αλλά αυτός απομάκρυνε με τις γροθιές. Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο παιχνίδι, με το 1-0 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα του Τσέτσιλα, με συνέπεια η Νίκη να πάρει μία απόλυτα δίκαιη πρόκριση, αφού ήταν καλύτερη από τη μόνο κατ’ όνομα μεγάλη αντίπαλό της, η οποία απογοήτευσε, αλλά σ’ αυτό έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο οι γηπεδούχοι.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Ρόβας (85’ Λάιος), Μέτσε, Ταβάρες, Μακενγκό (78’ Ιορδανίδης), Κέρι (90’ Παπαδήμας), Βουκομάνοβιτς

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ:  Πίτκας, Μπαϊκάρα, Ρουγκάλας, Ανδρέου, Βιτλής (67’ λ. τρ. Κρητικός), Μακρής, Ριζογιάννης, Μάρτινς, Μαρκόπουλος (62’ Πατράλης), Κρουθ (62’ Τσαμόρο), Κουσκουνάς

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.