Τεράστια πρόκριση Τσιτσιπά στους «8» της Μελβούρνης

Νίκη με ανατροπή επί του Αμερικανού Φριτζ

Με μια πολύ μεγάλη ανατροπή ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα πέντε σετ τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ κι εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Australian Open.

Το Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης έδωσε λυσσώδη μάχη 3 ωρών και 23 λεπτών με τον φορμαρισμένο αντίπαλό του, κι αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ με 0-1 και 1-2 σετ, κατόρθωσε βγάζοντας ψυχραιμία, ποιότητα και επιμονή να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Φριτζ προηγήθηκε κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-4, ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε με τον ίδιο τρόπο και σκορ, ο Αμερικανός πήρε το τρίτο σετ επίσης με 6-4, για να ισοφαρίσει εκ νέου ο Τσιτσιπάς (6-3) και να φτάσει στη νίκη κάνοντας δικό του το πέμπτο σετ με 6-4.

Ιταλικό εμπόδιο στο δρόμο για την τετράδα

Στα προημιτελικά του Australian Open, όπου βρίσκεται για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε προημιτελικό γκραν σλαμ καθώς μετρά 4/4, με δύο νίκες στην Αυστραλία κι άλλες στο Παρίσι (Ρολάν Γκαρός), έχει συναντηθεί τρεις φορές με τον 20χρονο Ιταλό στο πλαίσιο του ATP Tour, με τον Tsitsifast να προηγείται με 2-1 νίκες.

Και οι τρεις συναντήσεις τους ήταν σε χωμάτινη επιφάνεια, δύο φορές στη Ρώμη και μία -η πιο πρόσφατη- πέρυσι στον ημιτελικό της Βαρκελώνης, όπου ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-3, 6-3.

Ο Ιταλός έφτασε στην οκτάδα χάνοντας μόνο ένα σετ (από τον Ιάπωνα Ντάνιελ στον 3ο γύρο), ενώ στους «16» απέκλεισε τον Αυστραλό Αλεξ Ντε Μινάουρ με 7-6, 6-3, 6-4. Είναι η πρώτη φορά που φτάνει στα προημιτελικά του Australian Open, κάτι που έχει καταφέρει στο παρελθόν (2020) στο Ρολάν Γκαρός.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.