Τεστ πρωταθλήματος για τη Νίκη

Ικανοποίηση Κοσμάτου-Μαύρου για τις εμφανίσεις στα φιλικά

Δύο φιλικά παιχνίδια είχε στο πρόγραμμά της η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, με τους παίκτες των Γιώργου Κοσμάτου και Ανδρέα Μαύρου να δείχνουν καλό πρόσωπο και στοιχεία που αφήνουν ικανοποιημένο το προπονητικό δίδυμο των «κυανόλευκων», ενόψει και της έναρξης της επίσημης αγωνιστικής δράσης.

Αρχικά το Σάββατο η Νίκη αντιμετώπισε τους Ίκαρους Τρικάλων, μία δυνατή ομάδα που σύμφωνα με το τεχνικό επιτελείο των «κυανόλευκων» στοχεύει στην άνοδο και έχει ανάλογο ρόστερ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν για αρκετή ώρα στο σκορ, η Νίκη Μάλιστα στο τελευταίο λεπτό ήταν μπροστά με 68-65, ωστόσο ένα τρίποντο από πλευράς αντιπάλων, μία λάθος επίθεση της Νίκης και δύο χαμένες βολές από πλευράς γηπεδούχων έδωσαν τη δυνατότητα στο τρικαλινό σύνολο να επικρατήσει τελικά με 68-72. Λεπτομέρεια; Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα προπονητικού διπλού περισσότερο και όχι επίσημου φιλικού αγώνα, αφού ουσιαστικά δεν κρατήθηκαν φάουλ.

Την Κυριακή οι «κυανόλευκοι» αντιμετώπισαν τον Έσπερο Λαμίας, φτάνοντας στην επικράτηση με 70-65 και παρουσιάζοντας ένα καλό πρόσωπο για μία ακόμη φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρίτο δεκάλεπτο η Νίκη είχε προβάδισμα ακόμη και 15 πόντων (59-44), με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την αντεπίθεσή τους σε εκείνο το σημείο. Ωστόσο οι γηπεδούχοι έδειξαν αντοχές (κάτι που θα χρειαστεί να κάνουν στο φετινό πρωτάθλημα) και πήραν τελικά τη φιλική νίκη.

«Σε γενικές γραμμές η εικόνα γίνεται καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε δώσει δυνατά παιχνίδια με ανάλογους αντιπάλους. Από πλευράς μας πιστεύω ότι έχουμε φτάσει σε ένα 60% του επιπέδου στο οποίο στοχεύουμε, και τα νέα παιδιά που έχουμε στο δυναμικό μας καλούνται να προσαρμοστούν και να αποκτήσουν εμπειρία για την κατηγορία. Θέλαμε λοιπόν να έχουν τριβή στα φιλικά για να ανταποκριθούν στα επίσημα παιχνίδια και να έχει η ομάδα την αρμονία που απαιτείται ανάμεσα σε έμπειρους και νέους για την επίτευξη του στόχου της παραμονής» ήταν το σχόλιο του Ανδρέα Μαύρου για τα τελευταία παιχνίδια της Νίκης.

Ανάλογο ήταν και το σχόλιο του Γιώργου Κοσμάτου, που σημείωσε ότι στα δύο φιλικά αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες, κρατώντας την καλή εμφάνιση, ειδικά απέναντι στον Έσπερο. «Με τους Ίκαρους ήταν πιο δύσκολο φιλικό θεωρώ και κάναμε και εκεί μία καλή εμφάνιση. Βαδίζουμε καλά για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα» σημείωσε ο προπονητής της «κυανόλευκης» ομάδας.

Πλέον, όπως αναφέρει και το τεχνικό δίδυμο της Νίκης, η προπόνηση αλλάζει στυλ για τους παίκτες, ενώ απομένει ένα μόλις φιλικό, πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης στη Β’ Εθνική. Η προπόνηση πλέον θα γίνεται μεν σε λιγότερο έντονους ρυθμούς, αλλά πιο ποιοτική, προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει τη φόρμα που χρειάζεται ενόψει του πρώτου αγώνα με αντίπαλο τη Χαλκίδα. Από την άλλη, η πρόβα τζενεράλε θα είναι το φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Πρωτέα Γρεβενών, την Κυριακή στις 17:00 και στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.