Θ. Κασαπίδης: Μεγάλο σχολείο για μένα η Α1 και ο Ιωνικός Νικαίας

Ο Θανάσης Κασαπίδης πίσω από τον Μιχάλη Κουταλιανό, που δίνει οδηγίες σε τάιμ άουτ του Ιωνικού Νικαίας
Μίλησε στο magnesiasports ο Βολιώτης προπονητής, που ανέλαβε υπεύθυνος σκάουτινγκ στους Νικαιώτες

Ο Βολιώτης προπονητής μπάσκετ, Θανάσης Κασαπίδης, που τον γνωρίσαμε μέσα από τους Νέους Αθλητές Νίκης, αλλά και τη μεγάλη ομάδα, την οποία καθοδήγησε στη Γ’ Εθνική, έχει κάνει το τελευταίο διάστημα το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αποτελώντας μέλος του τεχνικού team του Ιωνικού Νικαίας στην Α1 ανδρών ή Basket League, όπως πλέον λέγεται, ως υπεύθυνος σκάουτινγκ. Μάλιστα έχει καθίσει στον πάγκο στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, τον Προμηθέα Πάτρας, τον Άρη και τη Λάρισα.

Ο 36χρονος τεχνικός μίλησε στο Magnesiasports, χαρακτηρίζοντας μεγάλο σχολείο την Α1 και τον Ιωνικό, εκφράζοντας την επιθυμία να μείνει και του χρόνου στην ομάδα. Αναλυτικά η κουβέντα που είχαμε:

Θανάση, πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Ιωνικό Νικαίας;

«Έγινε πρόταση από την ομάδα, που συνεργάζεται με τον μάνατζερ, με τον οποίον και εγώ έχω συνεργασία κι έτσι προέκυψε η ένταξή μου στο προπονητικό τιμ της ομάδας. Προφανώς δεν μπορούσα να μη δεχτώ μία τέτοια πρόταση. Είναι μεγάλη πρόκληση η Α1. Είμαι υπεύθυνος για το σκάουτινγκ της ομάδας. Η Α1 έχει γεμάτο ωράριο για έναν σκάουτερ, καθώς πρέπει να κάνουμε αναλύσεις βίντεο 10 ώρες τη μέρα. Έχω καθημερινή παρουσία κανονικά στο γήπεδο και στα meetings των προπονητών. Πρέπει να ετοιμάσουμε βίντεο για τη δική μας ομάδα με τα σωστά και τα λάθη μας, κάνουμε βίντεο με την ανάλυση των επιθέσεων των αντιπάλων, αλλά και την άμυνά τους, όπως και τα χαρακτηριστικά κάθε αντίπαλου παίκτη σε άμυνα και επίθεση. Επομένως έχουμε 3-4 βίντεο τη βδομάδα, τα οποία πρέπει να γίνουν βάσει των τελευταίων ματς και όχι από ένα. Πρέπει να παρακολουθήσω τουλάχιστον τα τρία τελευταία παιχνίδια του αντιπάλου μας και μετά την πρώτη γενική εντύπωση να δω φάση-φάση και να σημειώσω όποιες έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και μετά, επειδή είναι πολλές, να διαλέξω τις πιο παραστατικές.

Μέχρι πρότινος ήμουν στη Θεσσαλονίκη και βρισκόμουν στο πικ της μέχρι στιγμής καριέρας μου, αφού ανέβασα τον Μέγα Αλέξανδρο από το Β’ Τοπικό στη Γ’ Εθνική μέσα σε τρία χρόνια και η ομάδα έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της με το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας».

Τι θεωρείς ότι σου προσφέρει η Α1 ανδρών;

«Η Α1 είναι σχολείο για μένα και μόνο που βλέπω τον τρόπο παιχνιδιού όλων των προπονητών και όλων των παικτών είναι ακόμη μεγαλύτερο. Δεν είναι δηλαδή μόνο η δική μας ομάδα, από την οποία μαθαίνω πράγματα, καθώς πρέπει να παρατηρώ τους άλλους προπονητές και παίκτες. Οπότε είναι εξαιρετική εμπειρία. Μεγάλο σχολείο είναι και ο 39χρονος Μάριος Μπατής που έχουμε στην ομάδα, αλλά και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου που είναι πάρα πολύ μπασκετικός.

Για μένα είναι κοσμογονική αλλαγή να φύγω από τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο και να πάω στην Αθήνα, που είναι η πραγματική μεγαλούπολη και μπορείς να ανοίξεις πολλές πόρτες. Υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν σ’ αυτή την προσπάθεια που κάνω και πρώτα από όλα η οικογένειά μου, την οποία ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και τον προπονητή του Ιωνικού, Μιχάλη Κουταλιανό, για την ευκαιρία που μου δίνει.

Ήταν μία ευκαιρία που δεν μπορούσα να αφήσω και έχω σκοπό να εξαντλήσω τα περιθώρια παραμονής μου στην Αθήνα. Δηλαδή αν ο Ιωνικός Νικαίας μείνει στην Α1 και με θέλει, θα μείνω και του χρόνου κι αυτό λέει και ο μάνατζέρ μου ότι πρέπει να γίνει. Αισθάνομαι περήφανος που εκπροσωπώ τον Βόλο στην Α1 μετά από πολλά χρόνια. Ο τελευταίος Βολιώτης  προπονητής στην πρώτη κατηγορία ήταν ο Ντάγκας τη δεκαετία του 80’ με τη Νίκη Βόλου. Βρίσκομαι σε μία ιστορική ομάδα, που μην ξεχνάμε ότι έχει βγάλει τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Έχουμε κόσμο που δίνει δυναμικό παρών  σε κάθε ματς. Είμαστε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και δε θέλουμε να μπλέξουμε σε σενάρια υποβιβασμού».

Πώς είναι η συνύπαρξή σου με έναν πολύ μεγάλο παίκτη, τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη;

«Ο Σοφοκλής έχει κάνει μία πολύ μεγάλη καριέρα. Συνεργάζομαι με έναν παίκτη έχει βγει δεύτερος στο παγκόσμιο με την Εθνική Ελλάδος, έχει κατακτήσει Ευρωλίγκα με την Μακάμπι και έχει ήδη κάνει πάρα πολλά  στην καριέρα του. Τώρα  έχει επιστρέψει μετά από δύο σεζόν που ήταν τραυματίας και παλεύει να επανέλθει. Ο Σοφοκλής είναι ένα τέρας δύναμης και όταν είναι υγιής, δεν έχει αντίπαλο. Απλώς ταλαιπωρείται από κάποια προβλήματα τραυματισμών που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Η πρώτη στιγμή … Α1 που έζησα ήταν η διαδρομή από το γήπεδο στο αεροδρόμιο, για να πάμε στη Θεσσαλονίκη να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ μαζί με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και τον Θωμά Κόττα, με τον Σοφοκλή να λέει ιστορίες από την μπασκετική του καριέρα».

Για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την παρουσία σου στον πάγκο της Ανάληψης στο ματς με την Ανόρθωση στην Α2 ΕΣΚΑΘ τι σχόλιο έχεις να κάνεις; 

«Εγώ ήμουν στο Βόλο λόγω της διακοπής που είχε η Α1. Η Ανάληψη είναι η ομάδα που ξεκίνησα και ως αθλητής και ως προπονητής και στην οποία είναι προπονητής ο κουμπάρος μου, ο Στέφανος Τύμπας και μου πρότεινε να είμαι δίπλα του στον πάγκο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν είναι κακό που ένας προπονητής που κάθεται σε πάγκο της Α1 να κάθεται στον πάγκο της Ανάληψης. Δεν το λέω υπεροπτικά. Ήμουν πέντε κατηγορίες κάτω και απλώς έπαιρνα τον πίνακα του πρώτου προπονητή και τον έσβηνα. Αν νομίζουν στην Ανόρθωση ότι έχασαν από μένα, δε συνέβη αυτό. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Γνωριζόμαστε με τον Μιχάλη Καπουρνιώτη πάρα πολλά χρόνια. Οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο».

Χρ. Θαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.