Θ. Τζήμας: «Λυμένα τα οικονομικά θέματα, στόχος το μόνοιασμα»

Στο γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους η Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης ο πρόεδρος κ. Τζήμας αναφέρθηκε κυρίως στην ανάγκη για ενότητα και να ξεπεραστούν οι διαμάχες του παρελθόντος. Αναλυτικά τα λόγια του:

«Στη νέα μας προσπάθεια να είστε αρωγοί, για να μονοιάσουμε. Ασχολούμαι με το παρελθόν και την ιστορία της Νίκης και διαπιστώνω με μεγάλη λύπη ότι το έργο επαναλαμβάνεται. Σας ζητώ να κάνουμε μία εκεχειρία και να μην αναφερθείτε στο παρελθόν.

Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα κάνει αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι, ο ένας να λέει για τον άλλον. Εγώ θα αναλάβω τις ευθύνες μου και αν μου αναλογούν σε περίπτωση αποτυχία, θα τις αναλάβω, να είστε σίγουροι. Δε θα έχουν να κάνουν με οικονομικά θέματα, γιατί αυτά είναι λυμένα, αλλά εάν δεν μπορέσουμε να μονοιάσουμε αυτόν τον κόσμο και να γεμίσουμε το γήπεδο. Γι’ αυτό έχω τρομερή εμπιστοσύνη στον προπονητή. Έχω διαγνώσει ότι υπάρχει ένας κόσμος που θέλει να βλέπει μία καλή ομάδα και να κερδίζει. Βλέποντας τις διαφορές στις δικές μας τις κινήσεις με άλλους συλλόγους, είσαστε πεπεισμένοι ποια πορεία θα κάνει ο καθένας μας.

Αυτό που από κοινού αποφασίσαμε με τον προπονητή είναι να κάνουμε τους ποδοσφαιριστές μαχητές, που να είναι από δω, να ματώνουν για τη φανέλα, να κάνουμε αυτό το κάτι διαφορετικό. Να μην πάμε σ’ αυτήν την κοροϊδία, ας πούμε, ότι φέραμε ξένους παίκτες, είναι φίρμες και θα παίξουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε χαμηλά την μπάλα, να προσέξουμε αυτό το γήπεδο.

Αρχίζω και δικαιώνομαι σ’ αυτό που έλεγα ότι έχουμε μία προίκα και πολλοί δεν είχαν καταλάβει τι είχαμε. Οι πρόγονοί μας έκαναν αυτό το γήπεδο, εμείς θα το βελτιώσουμε και θα φτάσουμε και στο όνειρο, που θα πραγματοποιηθεί, αν είναι εφικτό. Θα μπαίνει συνέχεια αυτό το θέμα, αλλά επειδή είναι βραδιά αφιερωμένη σε σας θα κλείσω λέγοντας ότι πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στη γνώμη μου και να μας βοηθήσετε σ’ αυτό το κομμάτι να κάνουμε μία καινούργια αρχή».

Στη συνέχεια ο κ. Τζήμας πήρε τον λόγο δεύτερη φορά και τόνισε ότι αυτά που εξήγγειλε η διοίκησή του γίνονται πράξη, ότι το ποσό που θα δώσει η Legea καθώς και ασφαλιστικές εταιρίες και μία τράπεζα που θα ανήκουν στους χορηγούς, θα κατανέμεται και στα υπόλοιπα τμήματα εκτός ποδοσφαίρου, ενώ έκανε λόγο και για ένα περιοδικό μηνιαίας βάσης που θα εκδίδεται. Αυτό θα διανέμεται και μέσω των εφημερίδων και θα αναφέρεται στην πορεία όλων των τμημάτων, χωρίς ωστόσο να έχει τόσο ενημερωτικό χαρακτήρα, αλλά στόχος θα είναι η προβολή των χορηγών. Ακόμη, ο πρόεδρος της Νίκης αναφέρθηκε στις εργασίες του κεντρικού γηπέδου, διαβεβαιώνοντας ότι θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη κι ότι η Νίκη δε θα αναγκαστεί να δώσει κανένα παιχνίδι εκτός της φυσικής της έδρας ως γηπεδούχος.

Στους δημοσιογράφους μίλησε και ο Γιώργος Κουτσούκης, β’ αντιπρόεδρος, που τόνισε ότι στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Τρίτη, κυρίαρχο θέμα ήταν η ενότητα, που πηγάζει από τον σεβασμό στην ιστορία της ομάδας. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο να παραδώσουν ως διοίκηση την ομάδα μεγαλύτερη στα παιδιά τους. «Τα πρώτα γραφεία της Νίκης ήταν στην Αργοναυτών, τώρα ξαναήρθαμε εδώ. Η καρδιά βέβαια της Νίκης χτυπάει πιο δυνατά στη Νέα Ιωνία. Όλα τα τμήματα θα είναι μία γροθιά και θα εφαρμοστεί η ισχύς εν τη ενώσει», συμπλήρωσε. Τέλος, ανέφερε ότι αυτός και η Δ.Ε. θα αντλήσουν δύναμη από τον αριθμό των παιδιών στις ακαδημίες, που φτάνει τα 1200, αλλά θέλουν να αυξήσουν τα παιδιά στην ακαδημία ποδοσφαίρου, που είναι λίγα.

Τέλος Σεπτέμβρη παρουσιάζεται το σχέδιο για το γήπεδο
Τα σχέδια για την ανακατασκευή του νέου γηπέδου της Νίκης θα παρουσιαστούν, σύμφωνα με όσα είπε η Φ. Κοκκινάκη, τέλος Σεπτεμβρίου. Το νέο γήπεδο θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικό και ελπίδα όλων είναι αν συμβεί αυτό να δώσει την έγκρισή της η ΓΑΙΟΣΕ, η οποία θα συμμετέχει σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.