Θα δηλώσει κανονικά συμμετοχή η Νίκη στο Κύπελλο Ελλάδας

Οι κυανόλευκοι θα επιστρέψουν μετά από τέσσερα χρόνια στον θεσμό

Η καινοτομία του Κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2018-19 είναι ότι θα μπορούν να λάβουν μέρος και οι Κυπελλούχοι ΕΠΣ της περασμένης σεζόν, αλλά η συμμετοχή τους είναι προαιρετική και δεν έχει κάποια συνέπεια, όπως για τις ομάδες των δύο επαγγελματικών κατηγοριών.

Παρόλ’ αυτά, η Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, που είναι Κυπελλούχος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, αποφάσισε οι κυανόλευκοι να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή, παρότι αυτό συνεπάγεται και επιπλέον αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν ως έξτρα ματς προετοιμασίας.

Οι ομάδες, σύμφωνα με την προκήρυξη, έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 και ώρα 15:00 δήλωση Συμμετοχής κι αυτό θα κάνει και η Νίκη.
Μάλιστα από την πλευρά της ΕΠΟ έχει διαρρεύσει η σκέψη πως όποια Κυπελλούχος ΕΠΣ τα δηλώσει συμμετοχή θα λάβει 2.000 ευρώ, ενώ εκείνες που θα προκριθούν στην 2η και 3η φάση της διοργάνωσης θα πάρουν 3.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα. Αυτόματα εάν μία Κυπελλούχος ΕΠΣ φτάσει ένα βήμα πριν τους ομίλους (στον 3ο γύρο θα συγκρουστούν οι 16 εναπομείνασες ερασιτεχνικές ομάδες με εκείνες της Football League και όποια κερδίσει σε μονά ματς θα μπει στους ομίλους), τότε θα έχει λάβει μπόνους 9.000 ευρώ. Ολ’ αυτά βεβαίως πρέπει να επιβεβαιωθούν και επίσημα, αλλά σίγουρα η Νίκη θα έχει ένα έστω και υποτυπώδες οικονομικό κίνητρο στην αρχή, για να πάρει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ασφαλώς, το μεγαλύτερο κίνητρο είναι το γόητρο της επιστροφής μετά από τέσσερα χρόνια σε έναν θεσμό, στον οποίον η Νίκη είχε γράψει μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της, αφού στον αγώνα με τη Ζάκυνθο στις 30/10/14 δεν κατέβηκε να αγωνιστεί, γιατί δεν πλήρωσε τους διαιτητές. Η τελευταία αναμέτρηση για το Κύπελλο της Νίκης ήταν στις 24/9/14, όταν έχασε στην Ξάνθη από την τοπική ομάδα με 1-0.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.