Θα μείνουν Αιολικός και Φοίβος 2002 στην Α1 ΕΣΚΑΘ;

Έκτακτη ΓΣ της Ένωσης με θέμα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων

Τη διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης ανακοίνωσε η ΕΣΚΑΘ, για την 27 Αυγούστου, με ένα εκ των θεμάτων να είναι η συζήτηση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2023-24, κάτι που μπορεί να σημάνει την παραμονή του Αιολικού και του Φοίβου Γιάννουλης Λάρισας στην Α1 τοπική κατηγορία!

Συγκεκριμένα, μέχρι την τελευταία αγωνιστική περίοδο η Α1 ΕΣΚΑΘ διεξαγόταν με τη συμμετοχή 12 ομάδων, με τον Αιολικό να υποβιβάζεται εξαιτίας του υποβιβασμού της Ανόρθωσης από τη Γ’ Εθνική. Έτσι, υπήρξε αίτημα για αύξηση των ομάδων της Α1 ΕΣΚΑΘ από 12 σε 14 είτε με την παραμονή Αιολικού και Φοίβου 2002 ή με άνοδο άλλων ομάδων από την Α2 ΕΣΚΑΘ. Το αίτημα προφανώς και αφορά κατά πρώτο λόγο την παραμονή ομάδων που υποβιβάστηκαν από τα πλέι άουτ (Σπάρτακος Λάρισας και ΓΣ Βόλου είχαν υποβιβαστεί απευθείας.

Η ανακοίνωση αναφέρει από πλευράς ΕΣΚΑΘ: «Η ΕΣΚΑΘ προσκαλεί τα σωματεία-μέλη της Ένωσης σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 και ώρα 09.30 π.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας – Παπακυριαζή 44 Λάρισα.

Τα θέμετα ημερήσιας διάταξης:

1.Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής .Συνέλευσης.

2.Οικονομικός Προϋπολογισμός 2024

3.Διαγραφή Σωματείων –Μελών.

4.Αναδιάρθρωση Πρωταθλημάτων αγων.περ.2023-24.

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει η προβλεπόμενη από το καταστατικό απαρτία ηΓενική Συνέλευση συνέρχεται και πάλι χωρίς νέα πρόσκληση την ίδια μέρα (27 Αυγούστου 2023) και ώρα 10.30 π.μ. στον ίδιο χώρο. Στην περίπτωση αυτή η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων σωματείων».

Βέβαια, η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Μπορεί να είναι σχετικά κοντά στην έναρξη των πρωταθλημάτων, αλλά μέχρι τότε η ΕΣΚΑΘ θα έχει μια πιο καθαρή εικόνα για το ποιες ομάδες θα έχουν δηλώσει συμμετοχή και σε ποια πρωταθλήματα, είτε εθνικά ή τοπικά. Οπότε, η συνεδρίαση μπορεί να έχει και επιπλέον στοιχεία διαθέσιμα, καθώς οι φήμες περί μη συμμετοχής ομάδας ή ομάδων σε εθνική κατηγορία δίνουν και παίρνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά τη διαγραφή σωματείων, το θέμα θεωρείται ελάσσονος σημασίας, αφού πρόκειται για ανενεργούς εδώ και χρόνια συλλόγους, τρεις-τέσσερις συνολικά, και η Ένωση δεν επηρεάζεται, ούτε και τα πρωταθλήματά της.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.