Θέλει πρόκριση στους Παραολυμπιακούς ο Χρήστος Βολικάκης!

Ως δίδυμο στην ποδηλασία με τον τυφλό αθλητή, Χρήστο Σανδαλάκη

Άλλη μια κατάκτηση θέλει να προσθέσει στο πλούσιο βιογραφικό του ο κορυφαίος Ελληνας ποδηλάτης πίστας, ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης, που ξεκινά την προσπάθεια για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ως δίδυμο στην ποδηλασία με τον τυφλό αθλητή, Χρήστο Σανδαλάκη.  Αν τα καταφέρει, τότε θα πετύχει ένα σπάνιο κατόρθωμα, στο οποίο έχουν φτάσει 14 αθλητές παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του sportfeed.gr: «Μετά από τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινώντας το 2008 από το Πεκίνο για να φτάσει μέχρι το 2021 στο Τόκιο, ο Βολικάκης πήρε την απόφαση να κάνει ομάδα με τον Χρήστο Σανδαλάκη, έναν ποδηλάτη με εκ γενετής πρόβλημα στην όραση και οι δυο τους να διεκδικήσουν την Παραολυμπιακή πρόκριση στο τάντεμ.

«Ουσιαστικά μιλάμε για το διπλό ποδήλατο. Στο μπροστά μέρος θα είμαι εγώ και στο πίσω μέρος ο Χρήστος Σανδαλάκης. Κανένας και τίποτα όμως δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Εγώ θα είμαι δίπλα του σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια και είμαι σίγουρος πως με σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και πειθαρχία θα γράψουμε τη δικιά μας ιστορία και σε αυτό το είδος ποδηλασίας πίστας! Σας θέλουμε όλους κοντά μας σ’ αυτή την προσπάθεια», αναφέρει ο Χρήστος Βολικάκης που πάντα βρίσκει μια μεγάλη πρόκληση για τον εαυτό του. Αν τα καταφέρει θα γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής που θα έχει συμμετοχές τόσο σε Ολυμπιακούς όσο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα κατόρθωμα σπάνιο, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνολικά 14 είναι οι αθλητές και αθλήτριες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν συμμετοχές και σε Παραολυμπιακούς.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.