Θέλει βάρος στο Αναπτυξιακό και στις υποδομές ο Δημήτρης Ιτούδης

«Να δούμε υποδομές και εγκαταστάσεις για το μέλλον του μπάσκετ» το σχόλίο του Δημήτρη Ιτούδη στον συντάκτη του «Magnesiasports» Χρυσόστομο Τρίμμη
Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και για μία ακόμη πιο δυνατή Εθνική

Η Εθνική Μπάσκετ Ανδρών βρέθηκε εσχάτως στη Θεσσαλία, δίνοντας το βράδυ της Πέμπτης το παιχνίδι για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία (93-71), με το «Magnesiasports» να δίνει το «παρών» τόσο στο κλειστό της Νεάπολης, όσο και στη συνέντευξη Τύπου της προηγούμενης ημέρας, θέτοντας στον ομοσπονδιακό τεχνικό Δημήτρη Ιτούδη το ερώτημα για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Έχοντας ο ίδιος βρεθεί κάμποσα χρόνια μακριά από το ελληνικό μπάσκετ, ο Δημήτρης Ιτούδης κλήθηκε να απαντήσει στο τι χρειάζεται να γίνει σ’ αυτό ώστε η Εθνική να είναι πιο ισχυρή στο μέλλον.

«Οι τετριμμένες δηλώσεις που αφορούν στους ξένους αθλητές που παίρνουν χρόνο συμμετοχής από Έλληνες παίκτες, δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Η Ισπανία έχει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με πολύ καλούς ξένους, αλλά και μια πολύ δυνατή εθνική ομάδα. Είναι με σταθερότητα στα μετάλλια» είχε αναφέρει ο Δημήτρης Ιτούδης. Από εκεί και πέρα συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από την αφρόκρεμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει η Εθνική ομάδα δεδομένων των συνθηκών. Αυτό που θα ήθελα ως άνθρωπος του μπάσκετ είναι να πάμε πιο πίσω, στα τμήματα υποδομών. Να δούμε το θέμα των εγκαταστάσεων, όπως του Προμηθέα ή το νέο γήπεδο της Καρδίτσας. Όλο το αναπτυξιακό έργο που γίνεται για το αύριο θα με χαροποιούσε να δω τα αποτελέσματά του. Δεν μιλάμε για πολύ μακρινό μέλλον. Ένα παιδί που είναι 13 ετών τώρα μπορεί σε πέντε χρόνια να είναι μέλος της Εθνικής ομάδας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.