Θέλουν να συντομεύσουν τον χρόνο έναρξης των έργων στο Π. Μαγουλάς

Μέσα στον Αύγουστο, κι όχι στα μέσα Ιουλίου, όπως αρχικά υπολογιζόταν, είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν τα έργα στο “Παντελής Μαγουλάς”, με τους ιθύνοντες της Νίκης Βόλου να τρέχουν τις απαραίτητες διαδικασίες και να… “παλεύουν” με τη χρονοβόρα ελληνική γραφειοκρατία.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, ζήτησε για τρίτη φορά δικαιολογητικά έγγραφα από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το έργο (σ.σ. η εταιρεία του Βασίλη Βενέτη), προκειμένου να ελεγχθούν και στη συνέχεια να περάσουν και από το αρμόδιο συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει κάθε 15 μέρες, με στόχο τον έλεγχο νομιμότητας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τέτοιου είδους διαδικασίες στην Ελλάδα δεν προχωρούν πάντα και με τους γρηγορότερους ρυθμούς και, όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, το χρονοδιάγραμμα της Περιφέρειας αναφέρει πως από την έναρξη του διαγωνισμού (Απρίλιος 2018), μέχρι την ολοκλήρωση του έργου υπάρχει περιθώριο ενός χρόνου, δηλαδή το νέο «Παντελής Μαγουλάς μπορεί να παραδοθεί προς χρήση τον Απρίλιο του 2020. Στη Νίκη, φυσικά, επιθυμούν να συντομεύσουν αυτόν τον χρόνο. Άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες … “χθες” και κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου οι μπουλντόζες στο ιστορικό γήπεδο της οδού Μαιάνδρου να μπουν το συντομότερο δυνατόν.

Μέσα στην εργολαβία για την ανακατασκευή του Π. Μαγουλάς είναι και το γκρέμισμα και η θεμελίωση της Θύρας 3, ωστόσο η εργολαβία για την κατασκευή της, που είναι διαφορετική, βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου.

Σε ό,τι αφορά το Πανθεσσαλικό στη Νίκη τονίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις πως είναι απόλυτα συνεπείς με όσα έχουν υπογράψει στη σύμβαση που προβλέπει χρήση του σταδίου ως το 2020 και επομένως η ΕΤΑΔ δεν μπορεί να κάνει κάτι εις βάρος της Νίκης, που είναι εξασφαλισμένη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.