Θετικός ο απολογισμός στους Σχολικούς Αγώνες για τα Λύκεια της Μαγνησίας

Η ποδοσφαιρική ομάδα των μαθητριών του ΓΕΛ Αγριάς

Διεξήχθησαν και φέτος στη Μαγνησία οι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης, Κλασσικού Αθλητισμού  μαθητών  και μαθητριών,  με διοργανώτρια αρχή την Ο.Ε.Σ.Α.Δ.  Μαγνησίας (Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων) και πρόεδρο τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σαβελίδη Σωκράτη.

Στους  Σχολικούς Αγώνες συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσια, Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Η συμμετοχή των σχολείων ήταν μεγάλη και οι σχολικές ομάδες είχαν πολύ καλές διακρίσεις σε Πανθεσσαλικό και σε Πανελλήνιο επίπεδο (δεύτερη θέση στον Κλασσικό Αθλητισμό στους Πανελλήνιους Στίβου για την Μαρία Κόκκαλη του 7ου ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ) και πρώτες νίκες στη Περιφέρεια για την Καλαθοσφαίριση (1ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ) και τη Χειροσφαίριση (ΓΕΛ ΑΓΡΙΑΣ).

Στο ποδόσφαιρο μαθητών πήραν μέρος 25 σχολικές ομάδες και αυτή του 1ου Γ.Ε.Λ. BOΛΟΥ νίκησε στον τελικό την ομάδα του 4ου ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ. Σε επίπεδο Θεσσαλίας έχασε από  την ομάδα  του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

Στο ποδόσφαιρο μαθητριών πήραν μέρος 3 σχολικές ομάδες και η ομάδα του Γ.Ε.Λ. ΑΓΡΙΑΣ νίκησε στον τελικό την ομάδα του 2ου Γ.Ε.Λ.  Ν. Ιωνίας. Σε επίπεδο Θεσσαλίας έχασε από  την ομάδα  του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

Στην καλαθοσφαίριση μαθητών πήραν μέρος 26 σχολικές ομάδες και στον τελικό η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας νίκησε την ομάδα του 4ου Γ.Ε.Λ. Βόλου. Ως πρωταθλήτρια Θεσσαλίας πέρασε στην επόμενη φάση, την  ημιτελική, όπου έχασε από το Γ.Ε.Λ. Ναυπάκτου.

Στην καλαθοσφαίριση κοριτσιών πήραν μέρος 5 σχολικές ομάδες και στον τελικό η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Βόλου νίκησε την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Σε επίπεδο Θεσσαλίας αποκλείστηκε από την ομάδα του Γ.Ε.Λ. Παλαμά.

Στην Πετοσφαίριση των μαθητών πήραν μέρος 10 σχολικές ομάδες. Πρωταθλήτρια Μαγνησίας ήταν η ομάδα του 2ου  Γ.Ε.Λ.  Βόλου,  νικώντας στον τελικό το 4ο Γ.Ε.Λ. Βόλου. Στην επόμενη φάση έχασε από το 9ο Γ.Ε.Λ. Λάρισας.

Στην Πετοσφαίριση κοριτσιών πήραν μέρος 20 σχολικές  ομάδες και στον τελικό βρέθηκαν το 4ο Γ.Ε.Λ. Βόλου και το  Γ.Ε.Λ. Αλμυρού. Η νικήτρια ομάδα του 4ου  ΓΕΛ Βόλου έχασε στον τελικό Θεσσαλίας από το ΓΕΛ Ελασσόνας.

Στη Χειροσφαίριση μαθητών  το Γ.Ε.Λ.  Αγριάς, αφού βγήκαν πρωταθλητές Θεσσαλίας, αποκλείστηκαν στην ημιτελική φάση από το  4ο Γ.Ε.Λ. Άργους.

Στον Κλασσικό Αθλητισμό μετείχαν στην Α’ φάση 85 μαθητές και μαθήτριες και απ’ αυτούς προκρίθηκαν στη Β’ φάση 21 μαθητές και μαθήτριες. Στους αγώνες της Περιφέρειας  προκρίθηκαν για τη  Γ’ φάση 2 μαθητές και 2 μαθήτριες. Η μαθήτρια του 7ου ΓΕΛ Βόλου, Μαρία Κόκκαλη, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό στα Ιωάννινα.

Σε Πανελλήνιο επίπεδο, η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μαγνησίας διοργάνωσε τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Πάλης και Ποδηλασίας για τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ.

Για τα Ειδικά Σχολεία της Μαγνησίας διοργανώθηκε με επιτυχία ημερίδα Κλασσικού Αθλητισμού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών.

Τέλος, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, διοργανώθηκαν για τα σχολεία του Βόλου και του Αλμυρού, αγώνες ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΑΣ Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων στα ομαδικά αθλήματα και στον κλασσικό αθλητισμό.

Η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μαγνησίας, κλείνοντας για τη φετινή σχολική χρονιά τους αγώνες των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων, εκφράζει την ικανοποίηση για όλες τις  διοργανώσεις και εύχεται για την επόμενη σχολική χρονιά να συμβάλουμε όλοι μαζί εκ νέου  για την ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.