Θετικός σε απαγορευμένη ουσία οκτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο ο Βολικάκης

Ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας αντέδρασε, μιλώντας για φθόνο

Οκτώ χρόνια μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος πρόσφατα συμμετείχε στο ριάλιτι τηλεπαιχνίδι Survivor, ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας της ποδηλασίας ότι, όπως προέκυψε από την εκ νέου ανάλυση ενός δείγματος που είχε δώσει εκείνη την εποχή, ήταν θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το δείγμα συλλέχθηκε από τον αθλητή στις 16 Αυγούστου 2016, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τα δείγματα μπορούν να αποθηκευτούν για δέκα χρόνια μετά τη συλλογή τους (παρατάθηκε από οκτώ σε δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016), διατηρώντας την ίδια νομική συνέπεια στην περίπτωση της εκ νέου ανάλυσης.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του δεύτερου δείγματός του.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες (τους κανόνες αντιντόπινγκ της ΔΟΕ-ADR- και τους Κανονισμούς αντιντόπινγκ UCI-ADR), το θέμα θα παραπεμφθεί στην UCI, ώστε να καθορίσει ποιες κυρώσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν στον Έλληνα πρωταθλητή.
Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Βολικάκης φέρεται να έκανε χρήση της ουσίας LGD-4033. Πρόκειται για φάρμακο που επιταχύνει την αύξηση της μυϊκής μάζας και αυξάνει τη δύναμη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πιο κοντά στη δράση των αναβολικών στεροειδών, αλλά δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.

Ο ίδιος ο Βολικάκης, έχοντας πληροφορηθεί τα νέα, έκανε μια ανάρτηση με νόημα στον λογαριασμό του στο Instagram, γράφοντας: «Ο παππούς μου έλεγε: Όταν δουν ότι δεν μπορούν να σας φτάσουν, πόσο μάλλον να σας ξεπεράσουν, θα προσπαθήσουν να σας μειώσουν. Αυτό λέγεται φθόνος».

πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.